Hoşgeldiniz  

SANAL: “5000’LİK PLAN YAPILMADIĞI İÇİN BU KENT TIKANMIŞTI”

admin | 08 Mart 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Solak son günlerde Mersin gündemine oturan 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı hakkında merak edilenleri cevapladı.

Kanal 33 ekranlarında yayınlanan Gündemin Nabzı Programı’na canlı yayın konuğu olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Solak çeşitli odalardan ve siyasi partilerden gelen Nazım İmar Planı’na yönelik eleştirilere yanıt verdi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDE MERSİN’DEKİ EN BÜYÜK SORUN ÇARPIK YAPILAŞMA”

 

Mezitli’de yer alan Merko Sitesi yerine park işaretlediğine dair iddialara cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal “Merko Sitesi’nin olduğu yer Mezitli Belediyesi’nin kendi talebiyle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Çünkü Merko Sitesi 1980’li yıllarda yazlık amaçla yapılmış ve burası benim gözbebeğim olacak dendi. Bütün dönüşüm alanları kendi talepleriyle oldu. Orada yeşil işaretlenmiş dedikleri yer Merko Sitesi’nin ön tarafında eski Aşina Balıkçılığın olduğu yer. Bu konuda da biz bugün itiraz ettiklerinde kalkmasını istiyorlarsa zaten kalkması taraftarıyız. Kentsel dönüşümlerde de Mersin’deki en büyük sorun çarpık yapılaşma” şeklinde konuştu.

 

“ 5000’LİK PLAN YAPILMADIĞI İÇİN BU KENT TIKANMIŞTI”

 

1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın 2 etap şeklinde yapılacağını dile getiren İmar Komisyonu Başkanı Sanal “Bizim 2 etaba bölmemizin sebebi Tarım Bakanlığı’ndan kamu yararı kararı gelmeyip uzayınca bu kentin 1996 yılında alınan 5 binlik planı var. 1996’dan beri 5000’lik plan yapılmadığı için bu kent tıkanmıştı. Bütün müteahhitler, odalar ve sendikaların hepsi bu isyanın içinde. İmara açılarak mevcut dere havzalarının açıldığı konu hakkında “Geçen sene 30 Aralık’ta çok ciddi bir sel felaketi yaşadık. Yalınayak’da can kaybı oldu. Hatırlayın çocuk cesedine kaç ay sonra ulaştık. Bu acıları Mersin çekti. Mersin bu acıları çekerken bu siyasi arkadaşlar, bu oda başkanları açıklama yapmadılar ve bakın dere yatakları Yalınayak’ta kapatıldı. Hepimiz oralarda çekim yaptık, sizler de gittiniz, hepimiz gittik. O zaman Sayın Başkanımız tek tek arazileri gezerek Çiftlikköy’de Üniversite Hastanesi’nin orada sular altındayken, buraları imara açan Burhanettin Kocamaz değildi. Son 50 yılda Burhanettin Kocamaz’ın imara açtığı bir tek dere yok. Aksine Burhanettin Kocamaz dere yatakları genişletilsin, buralar açılsın ev bu sıkıntı çözülsün dedi. Bizim istediğimiz tek şey var. Hata varsa düzeltilir, zaten 24 yıllık belediyecilik deneyimiyle Sayın Başkanımız zaten bu işlerin üzerine giden bir insandır. Ama siyaset yapmak uğruna STK başkanıyım diye eleştirmek uğruna gerçekleri yanıltarak insanlara yanlış bilgiler vermek hiç de hoş değil” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle