Hoşgeldiniz  

SAĞLIK BAKANI KOCA MERSİN’DEKİ ENDİŞE VEREN DURUMU AÇIKLADI: “MERSİN’DE VAKA ARTIŞI YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE ARTTI!”

admin | 26 Kasım 2020 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Mersin’in de bulunduğu 15 ile dikkat çekerek, son 1 haftada buralarda vaka artışının yüzde 50 ila yüzde 100 arasında arttığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Korona virüs Bilim Kurulu üyeleri 17.00’da bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mersin’deki vaka artış hızına dikkat çekti.  

Bakan Koca, “Son hafta içinde yüzde 50’nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var. Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Artvin, Edirne, Samsun, Kırklareli, Tokat, Trabzon, Aydın, Muğla, Zonguldak, Ordu, Çanakkale’de yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artışlar oldu. Antalya, Düzce, İzmir, Manisa ve Tekirdağ bu sınıra yaklaştı. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli, Gaziantep’te hasta yoğunluğu yönetebilmek için bütün sağlık kuruluşlarımız büyük çaba harcıyor. Altyapımızın gücü yanında her kapasitenin de bir sınırı vardır. Lütfen istirham ediyorum, hiç kimse kendini mücadele sorumluluğu taşımaktan uzak görmesin. Hiç kimse ‘Hasta olursam sağlık çalışanlarımız tedavimi nasılsa yapar’ kolaycılığına düşmesin. Bu bir hak ihlalidir. Tedavilerimizi yapan sağlık personelinin ailelerinin yanına döndüğünde yorgunluktan onlara ayıracak vakitlerinin kalmadığını unutmayalım” uyarısı yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle