Hoşgeldiniz  

SAĞLAM İDDİA… CHP, BELEDİYELER ÜZERİNDEN KENDİ MEDYASINI YARATIYOR!

admin | 11 Aralık 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 11 Büyükşehir Belediyesini alan CHP, medya üzerinde etkinliğini arttırmak için belediyeleri kaynak seçti. CHP’li Belediyelerin FOX TV, Halk TV ve KRT TV için kaynak aktarmaya başladıkları iddia edildi. Aynı iddia yazılı basında CHP yanlısı yayın yapan Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri için de gündeme geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde 11 Büyükşehir Belediyesi’ne sahip olan CHP’de bu müthiş kaynağın medyada güç kazanmak için kullanılmaya başlandığı iddiası şok yarattı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Adana ve Mersin gibi toplam 11 Büyükşehir belediyesinin yönetimini ele geçiren CHP’de medyada aktif rol alan ve muhalif yayınlarla dikkat çeken gazete ve TV’lere kaynak aktarıldığı iddia edildi.

MERKEZ MEDYA’YA KARŞI CHP MEDYASI YARATILIYOR

Şu an satılması gündemde olan Deniz Baykal’ın sahibi olduğu Halk TV, Hükümet karşıtı yayınlarla dikkat çeken FOX TV ve Tuncay Özkan’ın eski danışmanı olan, henüz 30’lu yaşlarındaki genç bir isim Ali Fırat Atabaş’ın sahibi olduğu KRT TV’nin yanı sıra Sözcü Gazetesi, Oda TV ve Cumhuriyet Gazetesi’ne de CHP’li Belediyeler üzerinden kaynak aktarılarak merkez medya olarak bilinen AK Parti yanlısı haber yaptığı iddia edilen yaygın medyanın karşısında güçlendirmek için harekete geçildiği iddia edildi.

CHP Medyasının yaratılması konusunun belediye başkanlarıyla yapılan toplantılarda gündeme geldiği ve CHP’yi iktidara taşımak için güçlü bir medya yaratma gerekliliğini vurgu yapıldığı defalarca öne sürülmüştü.

İzmir, Eskişehir ve Aydın’a ilave olarak 8 büyükşehrin belediyelerini daha CHP’nin alması, söz konusu medyanın finansman sorunu yaşamayacağı anlamına geliyor. Kanalların uydu kirası, personel maaşları gibi temel giderlerinin CHP’li belediyelerden karşılanacağı ileri sürüldü.

SANSASYONEL HABER, BUGÜN HALK TV-MERSİN BÜYÜKŞEHİR İDDİALARINI GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Sansasyonel Haber İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez de bugünkü köşe yazısında CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle Halk TV başta olmak üzere CHP’ye yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarına aylık kaynak aktarıldığı iddiasını gündeme taşıyarak, büyük yankı uyandırmıştı. CHP’li Seçer’in başkanlar toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yerel medyadan çok ulusal medyaya bütçe ayırdığı öne sürülüyordu.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle