Hoşgeldiniz  

RİSK ALAMAYACAKSAN O KOLTUĞA OTURMAYACAKSIN! 13 BİN EMEKLİ KARTI İPTAL!

admin | 20 Ağustos 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de 60 yaş altı vatandaşların emekli kart vizeleri, yasal düzenlemeler nedeniyle iptal edildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, uygulamanın yasal düzenlemede yerini olmadığını savundu.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem Belediye Meclisi kararıyla 16.08.2018 tarih ve 616 sayılı kararına istinaden 60 yaş altı vatandaşlara verilen emekli kartları iptal edildi. Özellikle bayram konulu billboardlarda kullandığı tuhaf sloganlar ve çektiği kısa metrajlı ucuz senaryolu filmleriyle öne çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu uygulamanın belediyenin önceki yönetimi tarafından hukuki bir dayanağı olmadan yürütüldüğünü belirterek, kendisinin yasal dayanağı olmayan hiçbir uygulamanın altına imza atmayacağını söyledi. Başkan Seçer, emekli kartlarının içerisinde bulunan bakiyenin sona ermesiyle birlikte kapatılacağını vurguladı.

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı 60 yaş altındaki emeklilerin de indirimli şehir içi ulaşımdan yararlanması için alınan kararı, “Bu, yasalara aykırı olmasına rağmen, daha önceki yönetim bilinçli olarak seçime gidildiği için uygulamaya koymamış. Ben yasaların izin vermediği hiçbir uygulamaya imzamı atmam” diyerek uygulamadan kaldıran CHP’li Seçer’in Mersinli vatandaşlara destek sağlamak için risk alan önceki dönem Mersin Büyükşehir yönetim ve meclisini de suçlaması tepki çekti.

13 BİN KART İPTAL EDİLECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Seçer’den önceki yönetimi 16.08.2018 tarihinde toplanan Belediye Meclisi’nde 616 sayılı kararı çıkardı. Bu karara istinaden emekli biniş kartları iptal edildi. Uygulama, yarından (21.08.2019) itibaren yürürlüğe girecek.

Biniş kartlarının içerisindeki bakiyelerin bitimi ile beraber yaklaşık 13 bin emekli kartı kullanıma kapatılacak. Kişisel kartı kapatılan 60 yaş altı emekli vatandaşlar 5 TL karşılığında Kent Kart bayilerinden yeni kart alarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma otobüslerini sivil tarife olan 1.75 TL ücreti ile kullanabilecekler.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle