Hoşgeldiniz  

RESMEN KANDIRILDIK! CHP’Lİ SEÇER’İN “22” DEDİĞİ SADECE “6,27” ÇIKTI, GEÇEN YILKİNE BİLE YAKLAŞAMADI!

admin | 24 Aralık 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “MESKİ akaryakıt alım ihalesini yüzde 22 kırımla yaptık” diyerek yaptığı açıklamayla, geçmiş dönem yönetimlerinin tamamını bu şok edici kırım oranıyla töhmet altında bırakmıştı. İhale sonuçlandığında ise gerçek ortaya çıktı: “CHP’li Seçer, Mersinlileri resmen uyutmuş!”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açıklaması, MESKİ akaryakıt ihalesinin kesinlik kazanmasıyla resmen yalanlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Oturumunda MESKİ’nin gerçekleştirdiği akaryakıt ihalesine ilişkin bilgiler veren CHP’li Seçer, “Şimdi MESKİ ihale yaptı, yine geçtiğimiz dönemde bu ihalede kırım oranı yüzde 7,5’ti. Aynı MESKİ şimdi yeni yönetimde ihale yaptı, kırım oranını yüzde kaç yaptık biliyor musunuz? Arada dağlar kadar fark var. Önce yüzde 19 kırım oranı alan firma şimdi düzeltme yapıyor. Yüzde 22 olarak düzenleniyor. Yüzde 7,5 nerede, yüzde 22 nerede?” açıklamasıyla geçmiş dönemi büyük zan altında bırakmıştı.

Geçtiğimiz yıl Burhanettin Kocamaz döneminde gerçekleştirilen ihale ile kendi dönemindeki ihalenin arasındaki yaklaşık yüzde 15’lik farkın açık açık “peşkeş” çekildiğini ima eden CHP’li Seçer’in kamuoyunu yanılttığı ortaya çıktı.

7,18 KIRIM YAPAN ÇEKİLDİ, İHALE 6,27 KIRIM YAPANA KALDI!

İhalenin ardından kesin olmayan sonuçlara göre kazanan firma 7,18’lik bir kırım yaptığı belgelerle kanıtlandı. Ardından değerlendirme sürecinde kazanan firmanın çekilmesiyle daha büyük şok yaşandı. Çünkü ihale 6,27 kırım yapan firmada kalmıştı. Son incelemelerin tamamlandığı ve kazanan firmanın 6,27 kırım yapan firma olduğu resmiyet kazandı.

ŞİMDİ SORMAZLAR MI ADAMA, “7,5 NERE 6,27 NERE?”

Geçtiğimiz Kocamaz’lı dönemde yüzde 7,5 kırım yapılarak verilen ihale, CHP’li Seçer’le bu dönemde yüzde 6,27 ile gerçekleşti. MESKİ’nin geçen yıla göre bu yıl, kesinlik kazanan ihale sonucuna göre yüzde 1,23 oranında zarara uğratıldığı da kamuoyunda konuşulmaya başlandı bile.

İŞTE İHALEDEKİ GERÇEK KIRIM ORANLARI:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle