Hoşgeldiniz  

REKTÖR ÇAMSARI: “DEVLETİMİZİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ AZALTMAK İÇİN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MASKE ÜRETİYORUZ!”

admin | 25 Mart 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Koronavirüse karşı aldığı önlemlere bir yenisini ekleyen Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın talimatı ile cerrahi maske üretimine başlandığı bildirildi.

Mersin Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, hastane imkanları dahilinde günlük 500 adet cerrahi maske ürettiklerini belirtti. Şu an için maske de dahil olmak üzere herhangi bir ekipman sıkıntısı yaşamadıklarını kaydeden Prof. Dr. Meltem Nass Duce, bundan sonraki süreçte de bir aksaklık yaşanmaması için böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Hastane bünyesinde faaliyet gösteren terzihanede çalışan üç terzi tarafından üretilen cerrahi maske sayısını gerektiğinde artırabileceklerini kaydeden Prof. Dr. Nass Duce, dört makine ile cerrahi maske üretimine devam edeceklerini söyledi.

ÇAMSARI: “DEVLETİMİZİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ AZALTMAK İÇİN…”

Maske üretimi hakkında Rektör Ahmet Çamsarı da açıklama yaptı. Çamsarı, “Sağlık çalışanlarımıza devletimiz üzerindeki yükü azaltmak için maske üretiyoruz” dedi. Rektör Hoca kimyasal ürünlerin üretimi için de çalışmalara başladıklarını kaydetti.

MTSO VE MDTO BAŞKANLARINA REKTÖR HOCA’DAN TEŞEKKÜR

Sağlık çalışanlarının malzeme ihtiyacı noktasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu’na da teşekkür eden Rektör Çamsarı, “Bu zor günlerde canla başla çalışan sağlık çalışanlarımızın eksik ve ihtiyaçları hakkında hassasiyet gösteren MTSO ve Deniz Ticaret Odasına ve her iki kurumun değerli başkanlarına teşekkür ederim” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle