Hoşgeldiniz  

RAPORDAKİ FLAŞ İDDİA… MERSİN’DE YOĞUN BAKIMDAKİ ÖĞRENCİ HANGİ OKULDAN?

admin | 08 Ekim 2021 | Eğitim, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), yüz yüze eğitimde geride kalan beş haftaya ilişkin rapor hazırladı. Rapora göre Mersin’de en az 80 sınıfın karantinada olduğu belirtildi.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), yüz yüze eğitimde geride kalan beş haftaya ilişkin rapor hazırladı. ‘Salgında Yüz Yüze Eğitimde 5’nci Hafta Raporu’na göre Kocaeli’de en az 98 sınıf, Mersin’de en az 80 sınıf, Çanakkale’de en az 68 sınıf, Bolu’da en az 32 sınıf karantinada.

OKUL TERKLERİ RİSKİ

Karantinaya alınan sınıfların artışına rağmen sınavlar ve ders içerikleriyle ile ilgili bir düzenleme yapılmadığı, birinci ara tatil öncesi yapılacak sınavların yaklaştığı belirtilen raporda “Öğrenme kayıpları dikkate alınarak öğretim programları ve ders içeriklerinde düzenlemeye gidilmediği için birinci sınavlar sonucunda ciddi bir ‘başarısızlık’ oluşacaktır. Bu durumun okul terkini tetikleme riski olduğu unutulmamalıdır. Bu konu ile ilgili acil düzenlemeler yapılmalıdır” denildi.

Havaların soğumasıyla birlikte pencereler ve kapıların kapanmaya başlandığı, havalandırma sisteminin olmaması durumunun salgın açısından riski artırdığı belirtilen raporda, “Tüm okullarda havalandırma sistemin sağlanması için bir an önce önlem alınmalıdır” denildi ve şu başlıklar kaydedildi:

YOĞUN BAKIMDAKİ ÖĞRENCİ HACI SABANCI ÖĞRENCİSİ Mİ?

Ekonomik kriz derinleşiyor ve çocuklarımız da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Tüm öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmeli, ücretsiz su sağlanmalıdır. Karantinaya alınan sınıflarda görüyoruz ki çocuklarımızda (+) vakaların çıkması ile birlikte velilerde de (+) vaka artışı hızla yayılmaktadır. Ayrıca (+) tanısı konulan ve karantinaya alınan sınıflarda çocuklarımızın bu zor dönemlerinde ebeveynlerine ihtiyacı vardır. Örneğin Mersin Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde (+) tanısı konulan bir çocuğumuz yoğun bakımda tedavi görmektedir. Karantinaya alınan tüm sınıflarda karantina süresince ve (+) tanısı konulan çocuklarımızın tedavisinin devam ettiği süre boyunca çalışan tüm velilere ücretli izin hakkı verilmelidir.

SORUMLUSUNUZ:

Öğrenci Veli Derneği olarak haftalardır okullarda, okul önlerinde, sokaklarda, yaşamın her alanında çocuklarımızın eğitim hakkı ve ortak geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Yetkilileri, karar alıcıları salgında yüz yüze eğitimin 5. haftasında bir kez daha uyarıyoruz. Çocuklarımızın, eğitim emekçilerinin sağlığından, haklarından; çocuklarımızın yüz yüze eğitim, kamusal eğitim hakkından sorumlusunuz.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle