Hoşgeldiniz  

RANTINIZ BATSIN! MEZİTLİ’DE 76 DÖNÜM ORMANI BİR GECEDE YOK ETTİLER

admin | 24 Aralık 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Eski Mezitli Mahallesi’nde 76 dönüm kızılçam ormanı kimliği belirsiz kişilerce bir gecede kesildi. Orman katliamının yaşandığı yer konumuyla müthiş dikkat çekiyordu: Katliamın yapıldığı bölgenin hemen yanı başına Devlet Hastanesi inşa edilecek.

 Eski Mezitli Mahallesi’nde 76 dönümlük kızılçam ormanı, bir gecede kimliği belirsiz kişilerce yok edildi. Mezitli’ye inşa edilecek olan Devlet Hastanesi’nin hemen yanı başında yer alan bölgede “rant” iddiaları da ayyuka çıktı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ağaçların kesildiği bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

“İLK DEĞİL AMA SON OLSUN İSTİYORUZ”

Daha önce de aynı bölgede benzer katliamların yaşandığına dikkat çeken Başkan Tarhan, “2017 yılında da yaşadık yine aynı bölgede, aynı kişiler tarafından yapıldı. Ağaçlandırılması sözü verilmesine rağmen burada yine limon ağacı dikildi. 2017’den bu yana bir gelişme yaşanmıyor. Bunun sonucunu biliyorlar ve bir şey olmadığını görüyorlar. Vatandaş ‘yapanın yanına kar kalıyor’ diyerek yapıyor bu eylemi. Çevre katliamlarına neden olanlara en ağır cezanın verilmesi gerekiyor. Bazen insan bireysel olarak da, belediye başkanı olarak da ‘Bu kadar da olmaz’ diyor. Orman kanunu diye bir kavram var ama halk arasındaki anlamı Orman Kanunu, yani hukukun yok sayıldığı bir kanun anlamında yorumlanıyor. Vatandaşın giderek kanunsuz davranması normal gibi karşılanıyor. Yeter artık diyoruz. İlk değil ama son olsun istiyoruz” dedi.

“ÖRGÜTLÜ BİR KATLİAM YAPILDI”

Talan edilen 76 dönümlük arazinin konumuna da dikkat çeken Başkan Tarhan, “76 dönümlük bir orman alanı birtakım insanlar tarafından el birliğiyle kesildi. Bu kadar büyük bir arazinin bir gecede kesilebilmesi için birkaç kişi değil onlarca belki yüze yakın kişinin yer aldığı bir ekip gerekli. Üstelik hafta sonu gece oluyor bunlar hep gece yapılıyor. Duyulmaması, çevrede yaşayanlar tarafından görülmemesi çok zor. Gündüz yapılmaması bile insanın aklına birçok şey getiriyor. Üstelikte gelecekte değeri çok yüksek olacak bir yer. Devlet Hastanesi’nin önümüzdeki aylarda inşaat ihalesi yapılacak. Hemen onun yanında yapılan bir kesim gayet bilinçli yapılmıştır. Yarınlarda o Devlet Hastanesi yanında bazı tasarruflarda bulunulacak demektir. Buna kim dur diyecek? Hukuk, adalet diyecek. İstediğimiz sonucu alamadığımızı görüyoruz. Bir belediye başkanının kendi bölgesinde bir orman alanı katledilirken çaresiz kalması son derece acı bir tablodur. Burası için gerekenin yapılacağına inanıyoruz” diye konuştu. 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle