Hoşgeldiniz  

PROVOKASYONA GEL! MDOB’UN SERGİLEDİĞİ ORATORYO KÜLTÜR BAKANLIĞI’NIN ÇIKTI!

admin | 16 Temmuz 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında MDOB tarafından sergilenen 15 Temmuz oratoryosunun Kültür Bakanlığı tarafından hazırlatıldığı bildirildi.

Mersin’de 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı” kapsamında yer alan ve Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen oratoryoyu, bir kısım sosyal medya kullanıcısı yoğun eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Yalan algı yayarak programda sadece oratoryo varmış gibi gösteren bazı sosyal medya kullanıcıları daha da ileri gitmiş,  sergilenen eseri “kilise müziği” olarak kamuoyuna lanse ederek Mersin Valiliği ve AK Parti il başkanlığını hedef göstermişti.

Sansasyonel Haber tarafından ortaya çıkarılan paylaşımların ardından AK Parti’ye yakın kaynaklar programın Cumhurbaşkanlığı himayelerinde olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen programda sunulan oratoryonun da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 Temmuz Şehitleri için özel olarak hazırlandığını açıklayan kaynaklar, AK Parti yönetiminin programa dahli olmadığını savundu.

Sosyal medya paylaşımlarını provokasyon olarak nitelendiren kaynaklar, konuyla ilgili provokatif paylaşım yapanlarla ilgili hukuki sürecin de başlatılması için çalışmaya başladıkları iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle