Hoşgeldiniz  

PLAJLARDA SURİYELİ KRİZİ… GÖZLER MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE…

admin | 11 Haziran 2019 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mudanya ve Gazipaşa Belediyelerinin Suriyeli mültecilerin plajlara girmesini yasaklayan genelgelerinin ardından gözler CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi. Sosyal medyada bir çok Mersinli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den de yasaklanması yönünde karar beklerken, bazı kullanıcılar da kararın insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle uygulanmamasını belirtmesi dikkat çekti.

İLK KARAR MUDANYA’DAN

Sahil kentlerinde Suriyeli mülteci krizi yaşanmaya başladı. CHP’li Belediyeler Mudanya ve Gazipaşa’da Suriyelilerin plajlara girmesi yasaklandı. Karar Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Kararı destekleyenler olduğu kadar kararın insan haklarına aykırı olduğunu öne sürenler de azımsanmayacak çoğunlukta yer aldı.

Suriyeli mültecilerle ilgili ilk karar Mudanya Belediyesi’nden geldi.  Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kötü görüntü oluşturdukları gerekçesiyle zabıta ekiplerine talimat vererek Suriyelileri plajlardan çıkarttırdı.

“ASLA İZİN VERMEYECEĞİM”

Türkyılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ya bize uyacaklar ya da geldikleri ülkelerine geriye dönecekler. Kendi insanlarımızın rahatsız edilmesine izin vermem. Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz.”

GAZİPAŞA MECLİSİ ÖNERDİ, BAŞKAN ÇEKİMSER KALDI

Gazipaşa Belediyesi’nin, belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yönettiği haziran ayı meclis toplantısında CHP’li Ulaş Özgen, gündem dışı söz alarak, Suriyelilerin Gazipaşa’daki plajlara alınmamasına yönelik önergeyi başkanlık divanına sundu. Önergenin gündeme alınarak, meclis komisyonuna gönderilip, gönderilmemesi oylamaya sunuldu. Oylamada Başkan Yılmaz’la birlikte 10 meclis üyesi, komisyona gitmesi yönünde oy kullanırken, 13 meclis üyesi de tersi yönde oy kullandı. Bunun üzerine maddenin gündeme alınıp, mecliste görüşülerek, oylanmasına karar verildi.

Meclis oturumunun ardından gazetecilere açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, “Sonuçta insan haklarına dikkat etmek durumundayız. İlçemiz aynı zamanda turistik bir bölge. Gelen kişinin vatandaşlık durumuna bakmamamız lazım. Gelen kişi insanlarımızı rahatsız ediyorsa gereğini de yapmamız gerekiyor. Suriyeli olmuş başka bir ülkenin vatandaşı olmuş önemli değil. Şahsen ben vatandaşlığına, etnik kökenine veya mezhebine bakarak ayırım yapmak taraftarı değilim, doğru olmadığını düşünüyorum. Ama insanların da rahatsız edilmesine göz yumulmaması lazım. Kim rahatsız ederse etsin zabıtamız gerekeni yapacaktır” dedi.

SOSYAL MEDYADA VAHAP SEÇER’E BASKI BAŞLADI!

Suriyeli mültecilerin yoğunlukla yaşadığı illerin başında gelen Mersin’de de Mudanya ve Gazipaşa kararları sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Çok sayıda Mersinli kararın Mersin’de de uygulanmasını isteyen mesajlar attı, Mudanya ve Gazipaşa’nın haberlerini paylaştı.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Suriyeli mültecilerin Mersin’deki plajlara alınıp alınmayacağına ilişkin bir kararı meclis gündemine getirip, getirmeyeceği de merakla bekleniyor. CHP Genel Merkezi’nin Suriyelilerin yurtlarına dönemsi gerektiğine ilişkin politika benimsediği biliniyor. Son olarak CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da Suriyeli mültecilerin “mülteci olduklarını ve geri döneceklerini bilerek yaşaması gerektikleri” konusunda beyanda bulunarak Suriyeli mültecilere olan tavrını ortaya koymuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle