Hoşgeldiniz  

ÖZGÜR SANAL’IN İFADESİNDE ŞOK DETAY

admin | 26 Ocak 2017 | Dünya, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FETÖ suçlamasıyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik yapılan operasyonlarda çarpıcı bir iddia gün yüzüne çıktı.

sanalifadedetaykocamaz

Eski Başkanvekili Özgür Sanal’ın yazılı ifadesinde kendisine “Ver Burhanettin’i, buradan elini kolunu sallayarak çık git” şeklinde baskı yapıldığı iddiası, davanın seyrini çarpıcı bir boyuta taşıdı.

 

Mersin’de devam eden operasyonlar iş dünyasına kaydırılırken, FETÖ suçlamasıyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik davanın görüşülmesine başlandı.

 

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olma, 6415 SK’nın 4/1, TCK’nın 314/2, 53, 63 mad. ile mahkemeye sevk edilen eski Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal’ın verdiği yazılı ifade davanın seyrini farklı bir boyuta taşıdı.

 

Davanın görüldüğü 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde eski Belediye Başkanvekili ve Meclis Üyesi Mehmet Özgür Sanal’ın yazılı ifadesinde kendisine yönelik baskı yapıldığını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile ilgili “Ver Burhanettin’i, buradan elini kolunu sallayarak çık git” ifadeleri kullanıldığını ifade etmesi, davanın en dikkat çeken ayrıntısı olarak dosyalara yansıdı.

 

Mehmet Özgür Sanal, kendisine yönelik suçlamaların ardından çıkarıldığı mahkemece 10 Ağustos 2016 tarihinde tutuklanmış, ancak avukatının yaptığı itiraz neticesinde 10 Eylül 2016 tarihinde tahliye edilmişti.

 

Avukat İsa Gök ise Sanal’ın tutuksuz yargılanma kararının ardından yaptığı açıklamada, ne müvekkili Mehmet Özgür Sanal’ın ne de Sanal ailesinin herhangi bir ferdinin ne FETÖ ne başka bir gayrikanuni örgüt, oluşum veya yapılanma içerisinde yer almadığını ve alamayacağını belirterek, “Sanal Ailesi, İstiklal Madalyası sahibi, tümüyle ülkeye, millete, devlete bağlı bir ailedir” demişti.

 

Dava görüldüğü sırada Sanal’ın avukatı İsa Gök’ün “Burada hedef Burhanettin Kocamaz’dı” ifadeleri ve Sanal’ın yazılı ifadesinde belirttiği “Ver Burhanettin’i buradan elini kolunu sallayarak çık git” beyanının ardından, şimdi gözler davanın seyrinin ne tarafa döneceğine çevrildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle