Hoşgeldiniz  

ÖZGECAN’IN HAYATINI ANLATAN CENNETİN KUŞLARI FİLMİNİN İMZALARI ATILDI

admin | 11 Şubat 2017 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği toplu taşıma aracında kaçırılarak vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölüm yıl dönümünde, hayatını anlatacak ‘Cennetin Kuşları’ filminin sözleşmesi imzalandı.

ozgecanfilmprojesimersin

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan, ölümünün ikinci yılında düzenlenen etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Yaşanan olayla birlikte ülke genelinde kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan’ın hayatı filme konu edilecek. Özgecanlar Derneği’nde düzenlenen basın toplantısı ile filmin tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, annesi Songül Aslan kardeşleri Beste ve Barış Ali Aslan, Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Özgecanlar Derneği Başkanı Hediye Dalgıç, Cennetin Kuşları filminin Yönetmeni Ali Avcı ve filmin genel koordinatörü Levent Akay katıldı.

 

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ DERS ÇIKARMALI

 

Toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Özgecan Aslan’ın başına gelenlerin unutturulmaması gerektiğinin altını çizerek, Özgecan Aslan’ın yaşadıklarının tekrar yaşanmaması için toplumun tüm kesimlerinin ders çıkarması gerektiğini ifade etti.

 

Dernek yönetimi tarafından kendilerine yapılan destek çağrısına kayıtsız kalmadıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Bu olayların unutulmaması ve unutturulmaması gerekiyor. Bunun için arkadaşlarımız, başta Mehmet bey olmak üzere, Özgecan’ın yaşadığı dramın bir daha yaşanmaması, onun hatıralarının yaşatılması için böyle bir dernek kurmak istediklerini söylediler, biz de elimizden gelen desteği verdik. Yeni bir yönetim oluştu. İnşallah bu yönetim ailenin de arzu ettiği sonuçları alan projelere imza atar” diye konuştu.

 

Özgecan Aslan’ın hayatını anlatan film hakkında da konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, böyle bir filmin yapılmasının çok önemli olduğunu ve filmin yeni nesillere öğretici etkiler yaşatacağını vurguladı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “İnşallah güzel bir eser çıkar ve filmi izleyenler kendi payına bir ders çıkarır, toplum kendine bir ders çıkarır ve bir daha bu tür hadiseler yaşanmaz diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Anma etkinliğinde konuşan Özgecanlar Derneği Başkanı Hediye Dalgıç, derneğin öncelikli amacının Özgecan’ın hayali olan Kadın Rehabilitasyon Merkezi’ni kurmak olduğunu söyleyerek, katkılarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

 

‘CANIMIZIN SEVGİLİSİNE KAVUŞMA GÜNÜ’

 

Aile adına konuşan Özgecan Aslan’ın babası ise 14 Şubat’ın kendileri için farklı bir anlam taşıdığına değinerek, “Biz 14 Şubat’ı canımızın sevgilisine kavuşma günü olarak anıyoruz. O anlamda hem acı hem de hüzünlü bir gün” dedi. Baba Mehmet Aslan konuşmasında Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, Özgecanlar Derneği Başkanı Hediye Dalgıç ile Yönetmen Ali Avcı, ‘Cennetin Kuşları’ filminin sözleşmesine imza attı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle