Hoşgeldiniz  

ÖNCÜ BARO DEYİP, HER EYLEMDE ÖNDE OLANLARA YENİ YÖNETİMDEN ADLİ YIL AÇILIŞINDA MESAJ: “ÖRNEK BARO OLACAĞIZ!”

admin | 01 Eylül 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Barosu, 2021-2022 adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenledi. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumlar ile baro başkanlarıyla istişare içerisinde olup, bu yönde örnek bir baro olacaklarının altını çizdi.

Mersin Barosu, adli yılın başlaması nedeniyle Cumhuriyet Alanında tören düzenledi. Törene Baro Başkanı Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, stajyer avukatlar ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen katıldı.

Baro Başkanı Gazi Özdemir’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasını ile başlayan törende yaptığı konuşmada hukuk sistemindeki ve avukatlık mesleğindeki sorunlara değindi.

Özdemir, “Meslek sorunlarımız her geçen gün büyümektedir. Avukatı yok sayan yasal düzenlemeler, hukuk fakültesi enflasyonu dolayısıyla gittikçe kalitesi düşen hukuk eğitimi, noterlere devredilen yargısal işler ve uzlaştırma, avukatlık mesleğinin faaliyet alanının daraltılması gibi sorunlar, avukatlık mesleğini ekonomik olarak geriye götürmektedir. Ayrıca avukatlara yönelik fiili ve sözlü saldırılar her geçen gün artmakta, birçok meslektaşımız sadece avukatlık görevlerini yerine getirmeleri nedeniyle saldırıya maruz kalmaktadır. Mesleğimize yönelen tüm bu saldırıların son bulması için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması elzemdir” dedi.

Gazi Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumlar ile baro başkanlarımızla istişare içerisinde olup, bu yönde örnek bir baro olacağız. Unutulmamalıdır ki,  avukatlar hak ettiği değerini bulduğu an herkes kendini güvende hissedecektir. Birbirimizi daha iyi dinlememiz, daha çok bir araya gelmemiz, hoşgörü ve uzlaşma kültürünü geliştirmemiz gerekmektedir. Yeni adli yıl açılışının başta mesleğimiz olmak üzere ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa adalet, hukuk, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederek, mesleki sorunlarımızın çözüme kavuştuğu bir dönem olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kaybettiğimiz fedakar meslektaşlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle