Hoşgeldiniz  

NEREDEN NEREYE… MERSİN’DE ENGELLİLER GÜNÜ’NDE KOCAMAZ’DAN “SARSAN” HATIRLATMA!

admin | 04 Aralık 2019 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın satır aralarında söyledikleri, Mersin’in Dünya’nın 3. Engelsiz Kenti unvanından yeni yönetimle nasıl uzaklaştığını da gözler önüne serdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projeleri hayat geçirmekten uzak bir görüntü çizerken mevcut projeleri de rafa kaldırması da kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. Mersin’in çözüm bekleyen sorunlarından önce işçi çıkarmalar ve büyük tepki toplayan logo değişimiyle Mersinlilerin geleceğe dair umutlarını kıran CHP’li Vahap Seçer’in yönetim anlayışıyla Mersin sadece Türkiye’de değil, Dünya üzerinde de sağladığı prestiji kaybetmeyi sürdürüyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, son uygulamalarla 31 Mart sonrası göreve gelen Büyükşehir yönetiminin Mersin’i sıradanlaştırdığını savundu.

ENGELLİLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAPATILDI, SAĞLIK İŞLERİNE BAĞLANARAK “SIRADANLAŞTIRILDI”

Kendi döneminde Engelliler Daire Başkanlığı’nın kurulduğunu anımsatan Burhanettin Kocamaz, “Biz Büyükşehir Belediye Başkanlığımız dönemimizde Türkiye’de ilk Engelliler Daire Başkanlığını kuran Büyükşehir Belediyesi olarak bir farkındalık yaratmıştık. Bu durum Mersin Büyükşehir Belediyesine sadece Türkiye’de değil tüm Dünyada önemli bir prestij kazandırmıştı. Maalesef şu anda bu daire başkanlığı kapatıldı, diğer Büyükşehir Belediyelerinde olduğu gibi sıradanlaştırılarak Sağlık İşleri Dairesine bağlı Şube Müdürlüğüne dönüştürülmüş durumda. Bu karar Engelli kardeşlerimiz tarafından büyük üzüntü ile karşılandı” dedi.

KOCAMAZ: “DÜNYA’NIN DİKKATİNİ MERSİN’E ÇEKTİĞİMİZ ENGELSİZ SANAT FESTİVALİ BU YIL YAPILMADI!”

Geçtiğimiz dönem Mersin’de engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya yönelik birçok projenin hayata geçirildiğini söyleyen Kocamaz, şöyle konuştu:

“Yine Dünyada bir ilk olarak Dünya Engelsiz Kültür ve Sanat Festivalini başlatmıştık. Maalesef iki yıl üst üste Dünyanın dikkatini Mersin’de topladığımız bu etkinlikte bu yıl yapılmadı. Elbette daha yapılacak çok iş var. Ancak şu ana kadar yaptıklarımızla bile Mersin, Birleşmiş Milletler tarafından Dünyanın 3. Engelsiz Kenti ilan edildi. Temennimiz başlattığımız projelerin devam ettirilmesi ve kazandığımız bu prestijin korunabilmesidir. Rabbim engelli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle