Hoşgeldiniz  

NEJAT ATİLLA DEMİRHAN’A DÖRDER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

admin | 17 Mart 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kalkışmanın Mersin komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen’in de aralarında bulunduğu 29 şüpheli hakkında dörder kez ağırlaştırılmış müebbet ve 78’er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, gazetecilere Mersin’deki darbe soruşturması iddianamesinin tamamlandığını açıkladı. Soruşturmayı yürüten Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Güngör’ün 462 sayfalık iddianame hazırladığını aktaran Ercan, iddianamenin 7. Ağır Ceza Mahkemesine sunulduğunu ifade etti.

 

Şüphelilerin, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, cebir ve şiddet kullanarak  Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya TBMM’nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, cebir ve şiddet kullanarak  Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek,  Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan, silahlı terör örgütüne üye olmak ve bu suçlar için anlaşmak” suçlarını işledikleri kaydediliyor.

 

İddianamede, şüpheliler Demirhan ve Dağdelen ile A.G, B.P, C.K, H.Ö, I.T, I.K, K.N.Y, M.Ş, M.E.C, M.G, M.U, R.Y, S.Y, S.A, S.K, S.V.F, S.A, S.A, T.E, T.K, Y.Ş, Z.K, F.G, K.G, M.E.T, I.T. ve A.T.Ö. hakkında dörder kez ağırlaştırılmış müebbet ve 78’er yıl hapis cezası talep edildi.

 

Kaynak: memurlar.net

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle