Hoşgeldiniz  

NE DEDİYSE FOS ÇIKTI… İŞÇİ ÇIKARMAYACAKTI, SUYA İNDİRİM YAPACAKTI… İŞÇİ DE ÇIKARDI, SUYA DA ZAM YAPTI!

admin | 28 Kasım 2019 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yerel seçimlerde suya indirim yapacağını söyleyen, seçildikten sonra Haziran ayında yüzde 10 indirim yapan CHP’li Vahap Seçer, 2020 tarifelerinde suya “bindirim” yaptı.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Kasım ayı genel kurul toplantısının 2’inci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Genel Kurul’da suya zam tartışmaları damga vurdu. Açıklanan son tarifelerle tüm ilçelerin tarifelerinin eşitlenmesi de büyük tepki çekti. İlçelerdeki tarifenin de merkez ilçelerle eşitlenmesi meclis üyeleri arasında büyük tartışma yarattı. Özellikle Mut’ta bu düzenleme yüzde 90’a yakın bir fiyat artışını getirirken, Bozyazı’da da bu artış yüzde 70’lere yaklaştı. İlçe meclis üyeleri kendi ilçelerindeki MESKİ yatırımlarının merkez ilçeler kadar çok ve yoğun olmadığını kaydederek, “Bunu hemşerilerimize anlatamayız” diyerek yeni zamlı tarifelere karşı çıktılar. MHP’li Meclis üyeleri de su tarifesinin bu şekilde düzenlenemeyeceğini belirterek ret vereceklerini açıkladılar.

Yine daha önce ayarlanan 0-12 metreküp ayarlaması da 2020’den itibaren 0-10 metreküp olarak düzenlendi. Bu düzenleme de MHP’li Mehmet Topkara tarafından “gizli zam” olarak nitelendirildi.

MADEM İNDİRİMİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ YOKTU, NİYE SÖZ VERDİN?

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de su zammını savundu. Seçer, “Bizim yaptığımız düzenlemeler tamamen şuan ki konjonktürün realitesine uygun. Yüzde 5 giderlerde artış olmuş durumda. Bunlara baktığımız zaman kaçınılmaz bir düzenlemeye gitmek lazım. Haziran ayında yüzde 10’luk bir indirim ile vatandaşa ekstra bir katkı sunmaya çalıştık ama bunun sürdürülebilirliği yok. Mevcut bir enflasyon oranı var veya girdi maliyetlerinde artış söz konusu” diye konuştu.

Görüşmelerin ardından su ücretlerinin zamlı tarifesi teklifi, 35 kabul, 17 ret oylarıyla kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle