Hoşgeldiniz  

NASIL OLSA HİZMET YOK AMA KAMPA DEVAM… CHP’Lİ BAŞKANLAR YİNE KAMPA ALINIYOR!

admin | 21 Ekim 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li 11 büyükşehir, 10 il olmak üzere 250’yi aşkın belediye başkanının kasım ayında ikinci kez kampa girmesi için çalışmalar sürüyor. Kampın 20, 21 ve 22 Kasım tarihlerinde İzmir’de yapılması planlanıyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP’li belediye başkanlarının 31 Mart’tan sonra ikinci kez bir araya geleceği kampın ana gündemi, “yerel yönetimlerin ortak sorunlarına ortak çözüm önerilerinin geliştirilmesi” olacak. Bu kapsamda belediye başkanları farklı gruplar halinde etkinlikler ve toplantılar düzenleyecek. Büyükşehir belediye başkanları ayrı bir grup, il belediye başkanları ayrı bir grup, metropol ilçe belediye başkanları da ayrı bir grup halinde çalışma yaparak ortak çözüm önerileri geliştirecek.


Kampta ekonomik olarak güçlü belediyeler ile ekonomik anlamda imkânları kısıtlı olan belediyelerin arasında “kardeş belediye” uygulamasının da hayata geçirileceği ifade ediliyor. Bu kapsamda büyükşehir belediyelerine birden fazla kardeş belediye belirleneceği kaydediliyor. Kardeş belediyeler arasında ekonomik yardımlaşmanın yanı sıra kültürel faaliyetler başta olmak üzere çok kapsamlı bir işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

6 aylık performansların inceleneceği kampta en başarılı belediyeler diğer belediye başkanlarına örnek olması için tanıtılacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle