Hoşgeldiniz  

MTSO BAŞKANI KIZILTAN’IN “KARMAŞA” İSYANI: “BUGÜN SON GÜN, ONLARCA SORUN VAR, ÇÖZÜMLERİ AÇIKLAYIN!”

admin | 29 Nisan 2021 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO Başkanı Aygan Kızıltan, esnafların tam kapanma öncesindeki endişelerini dile getirdi. Kızıltan, “Yerel işletmeler, esnaflar yıllardır kan kaybediyor, kanları tükenmek üzere. Onlarca sorun var. Bugün son gün, karmaşayı durdurmak için çözümler açıklansın” diyerek yetkililere seslendi.

Tüm Türkiye bugün akşam başlayacak ve şimdilik 17 gün sürecek olan tam kapanma öncesinde hayatın akıp, akmayacağına, akarsa nasıl çözüm bulacağına kilitlenmişken, tüm bu endişeleri Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan dile getirdi.

Sosyal medya hesabından serbest gezmenin sona ereceği bu son günde ticaret erbaplarının ve esnafların endişeli bekleyişini duyuran Kızıltan, “Perakende sektöründe zincir marketlerin açtığı yaranın kanaması bir türlü durdurulmuyor; durdurulmak istenmiyor mu? Yerel işletmeler, esnaflar yıllardır kan kaybediyor, kanları tükenmek üzere” dedi.

Açıklanmaya muhtaç onlarca sorun olduğuna dikkat çeken Ayhan Kızıltan, “Çalışamayan, kazanamayan işletmeler, esnaflar ödemelerini nasıl yapacak, kirasını nasıl ödeyecek, SGK, vergi ödemelerini nasıl yapacak? Bankalar açık, ÇEK vermişim. Çalışamadığım için banka hesabıma para koyamadım, çekim yazılacak mı? Tam kapanma süreci bittikten sonra, işyerimi nasıl açıp çalıştıracağım, tükenmişim zaten. Yanımda çalışanlar perme perişan. Üretim yapıyorum, tam kapanma sürecinde üretime devam ediyorum, ama benim tedarikçilerim olan hırdavatçılar, malzemeciler kapalı; ihtiyacım olacak malzemeleri nasıl tedarik edeceğim? Müteahhidim, İnşaatımı sürdürebiliyorum. İş makinem arıza yaptı, ama tamirciler kapalı, nasıl onaracağım makinemi? Mağazam kapalı zorunlu olarak, ama kapanma kararında in önce sipariş verdiğim ürünler var, lojistik sektörü çalışıyor, üretici firma siparişlerimi yüklemiş sevk etmiş, iş yerimi açıp elemanlarımı getirdiğimde güvenlik güçleriyle tartışmaya mı gireceğim? Bunun gibi onlarca sorun var. Bugün son gün, karmaşayı durdurmak için çözümler açıklansın” diyerek sıkıntıların çözümü için yetkililere seslendi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle