Hoşgeldiniz  

MTSO BAŞKANI AŞUT’UN AÇIKLAMASININ ŞİFRELERİ

admin | 23 Temmuz 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, bu yılsonuna doğru yapılacak oda seçimlerine girmeyeceğini bir basın toplantısı ile açıkladı. Oda seçimlerine 3 aydan fazla bir süre varken yapılan bu açıklama pek çok soru işaretine neden oldu.

MTSO başkanı Şerafettin Aşut’un basın açıklaması MTSO üyelerinin pek çoğu tarafından samimi ve güvenilir bulunmadı. Bazı MTSO’lu üyeler, Oda seçimlerine 3 ay kala istifa etmeden, aday değilim açıklamasını Aşut’un yeni stratejisi olarak yorumladılar.

 

Açıklamanın yapıldığı toplantıya, Mersin’in sevilen simalarından ressam Ahmet Yeşil’in, Mersin İdman Yurdu’nun efsanesi Hacı Ağabey’in, Vahap Kokulu’nun, kentin ve sanat dünyasının yakından tanıdığı Fazıl Tütüner’in davet edilmesi bile önceden çalışılmış ve çok iyi kurgulanmış bir stratejinin parçası olarak değerlendirildi. Aşut, bu değerli simaları yanına alarak, oda içinden ve dışından kendisine muhalif olanlara, Mersin kamuoyu benim yanımda mesajını vermeye çalıştı.

 

Bu stratejinin devamı olarak da, toplantı sonrasında sosyal medyada “gitme kal” yönündeki mesajlara, “bir yere gittiğim yok, görevimin başındayım” diyerek, kurguladığı senaryonun nihai amacını da açığa çıkarmış oldu. Asıl amacının“ ben bırakmak istiyorum ama Mersin kamuoyu ve MTSO üyeleri beni bırakmıyor” diyerek, yeniden aday olmak ve seçim sürecinde ortaya çıkması muhtemel pazarlıklarda elini güçlendirmek olduğu” aşikar hale geldi.

 

AŞUT NEDEN STRATEJİ GELİŞTİRME İHTİYACI HİSSETTİ?

 

Yaklaşık 10 yıldır devam eden Aşut yönetimi giderek kan kaybetmeye ve eleştiri oklarının hedefi olmaya başlamıştı. Tabandaki oda üyeleri arasında başlayan memnuniyetsizlik, son dönemde oda meclisine de hakim olmaya başladı.

 

Aşut Yönetiminin odanın iştiraki olan bir şirketin sermayesinin 5 milyon TL artırılması ve UMAT iş merkezinden 3 milyon TL’ye bir daire alınmasına dair teklifleri, 8 ve 14 Temmuz 2017 tarihlerinde iki kez meclis gündemine gelmesine karşın kabul görmeyince, Aşut Yönetimi ile oda meclisi arasındaki köprüler atılmış oldu.

 

Aşut ve ekibinin şeffaf olmayan yönetim tarzının bir yansıması olarak, meclise hiçbir bilgi vermeden, fizibilite raporu sunmadan, emri vaki olarak getirilen bu teklifler, meclis üyeleri açısından bardağı taşıran son damla oldu. Meclis bu teklifleri kabul etmedi.

 

AŞUT KENDİ MECLİSİNDEN GÜVENOYU ALAMADI

 

Bir oda yönetimi kendisince çok önemli gördüğü iki projeyi meclise sundu. Üstelik bu teklif bir kez değil, iki defa meclise getirildi ve Meclis bunu hiçbir şekilde kabul etmedi.

 

Bunun anlamı demokratik usulle idare edilen her yerde, yönetimin meclis gözünde güvenoyunu kaybettiğidir. Aslında bunun anlamı şudur: Aşut yönetimi, MTSO meclisinde güvenoyu alamadı. Nitekim,  Başkan Aşut da bunu şahsına ve yönetimine bir güvensizlik olarak algılamış ve bu yılsonundaki seçimlere girmeyeceğini beyan etti. .

 

Ancak burada beklenen açıklama Aşut’un istifa etmesiydi. MTSO’ya yakın kaynaklar kendi meclisinden güvenoyu alamayan bir başkanın hiç vakit kaybetmeden istifa etmesi gerektiğine dikkat çekerek, “gelecek seçimlere girmeyeceğim” demesinin; zaman kazanarak bu yenilgiyi unutturmaya çalışmak ve bu aradaki zaman içinde kamuoyu ve medya desteğini alarak, meclis üyeleri üzerinde baskı kurmaya çalışmak anlamına geldiğini de öne sürdüler.

 

Oda yönetiminde boşluk olmasın diye istifa etmediğini iddia eden Aşut’un, kamuoyu önünde açıkça suçladığı meclis üyelerinin çoğunluğu oluşturduğu bir meclis ile nasıl uyumlu bir şekilde çalışacağı da merak konusu oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle