Hoşgeldiniz  

MHP’Lİ MUHALİFLERE PROTESTOYU BÜYÜMEDEN ÖNLEYEN MERSİN EMNİYETİNE ALKIŞ

admin | 20 Mart 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Silifke’de MHP’nin muhalif kanadında yer alan Özdağ ve Halaçoğlu’nun gerçekleştirdiği mitingde meydana gelen olayların ardından Mersin merkezde hem Özdağ’ın hem de 15 gün sonra Akşener’in mitingine gerçekleştirilmek istenen protesto girişimleri, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı müdahalesi sayesinde engellendi.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği referandumu öncesinde propaganda çalışmaları yurt genelinde sürüyor. Özellikle Hayır cephesinde yer alan MHP’li muhalifler Ümit Özdağ ve Meral Akşener’in konferanslarına saldırıların gerçekleşmesi ortamı gererken, Evet ve Hayır’ı destekleyenler arasında da derin yaralar açması toplumu tedirgin ediyor.

 

Silifke’de 15 gün önce Ümit Özdağ ve Yususf Halaçoğlu’nun ortak konferansına Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen bir grup tarafından saldırı gerçekleşmiş ve konferans güvenlik iptal edilmişti.

 

Bu olaydan 1 gün sonra Mersin Mezitli’de konferans gerçekleştiren Özdağ ve Halaçoğlu’na yine saldırı girişimi olmuş ancak bu kez Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı İdris Yılmaz yönetimindeki güvenlik güçleri aldıkları önlemle yeni bir saldırı girişiminin önüne geçmişti. Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz ile bir süre müzakere yapan grup, ‘Ümit şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli, ‘Söz verdik lidere Mersin tek kale’ sloganları atmıştı. Bulunduğu yerden ayrılmak istemeyen ülkücü grup, Ümit Özdağ’ın yanlarına gelmesini isteyerek sürekli tekbir getirmişti. Yaklaşık 20 dakika boyunca konferansın verildiği salona girmek isteyen grup, polisin müdahale edeceği yönündeki anonsunun ardından dağılmıştı.

 

15 gün sonra yine MHP’li Meral Akşener’in gerçekleştireceği Mersin konferansında da yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Meral Akşenir’in programının yapılacağı  Yenişehir Kültür Merkezi’ne girmek isteyen grubun önü, binaya 400 metre kala Çevik Kuvvet polisi tarafından barikat kurularak kesildi. Grubun geçişine izin vermeyen güvenlikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İdris Yılmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir’i dağılmaları yönünde ikna etmeye çalıştı. Bu görüşmenin ardından protestocular sloganlar atarak alandan ayrıldı.

 

Protestocuları herhangi bir fiziki müdahalede bulunmadan sadece konuşarak ikna etmeyi başaran Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı İdris Yılmaz’ın herhangi bir taşkınlık olmadan protestocuları dağıtması Mersin’de ilerde daha da büyüyecek provokatif eylemlerin de önünü keserken, kentte gerçekleşen etkinliklerin ve katılımcılarının da güvenliğini sağlamış oldu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle