Hoşgeldiniz  

MHP VE İYİ PARTİ GERİLİMİNİN ALTINDA “BELEDİYELER” Mİ YATIYOR?

admin | 06 Ekim 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Siyasi kulisler son günlerde MHP ve İYİ Parti arasındaki gerilimin altına Mart’ta gerçekleşen yerel seçimler olduğunu öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik “Bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen, sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın, demedi deme” sözlerinin ardından MHP ve İYİ Parti arasında yaşanan gerilim sertleşti.

 

Bahçeli’nin bu sözlerinin perde arkasında, Akşener’in salı günkü grup toplantısında MHP’ye atfen söylediği “Saray yancısı, Saray paspası ve milliyetçilikten geçinen parti” ifadeleri olduğuna dikkat çekilirken, Akşener’in İstanbul Üsküdar’daki evinin önündeki protesto olayıyla ilgili de MHP’den hamle geldi.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, söz konusu olayla ilgili MHP Üsküdar İlçe Teşkilatı’nın, tümünün görevden alındığını belirtirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Yaşananların ardından MHP yetkilileri, “Akşener’in yeni gerilimler yaratmak için planlı bir konuşma yaptığını” ileri sürerek, “İYİ Parti’nin seçimler sonrasında dağılan tabanını toparlamak için böyle bir yöntemi tercih ettiğini” iddia etti, Akşener’in gerilim stratejisi uyguladığı savundu.

 

Siyasi kulislerde, kısa bir süre önce, ‘İYİ Parti’nin MHP’nin elinde bulunan Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkanlıklarını bünyesine katmak için faaliyet yürüttüğü’ iddiaları gündeme gelmişti.

 

BELEDİYE GERİLİMİ Mİ?

 

24 Haziran seçimlerinde Mersin’de, İYİ Parti yüzde 13.6, MHP ise 12.8 oy almıştı. İki partinin oy oranlarının genel seçimlerde bu kadar yakın olmasının ‘iki parti arasında olağanüstü kurultay sürecinden bu yana var olan gerilimi alevlendirdiği’ savunulurken, MHP yönetimi ise bu durumun ‘gerçeği yansıtmadığını’ belirtiyor.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partilisi mevcut Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday göstermeyerek kentte şok yaratmış, karar Tarsus başta olmak üzere MHP’nin güçlü olduğu ilçelerde büyük tepki toplamıştı.

 

“MANİSA VE MERSİN YÜZDE 100 BİZİM” İFADESİ BARDAĞI TAŞIRDI

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de henüz aday gösterilememesi ve “aday gösterilmesinin zayıf olma ihtimalinin artması” nedeniyle Manisa’da da MHP’ye karşı tepki gelişmesi, üstüne İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hem Mersin hem de Manisa için “Yüzde 100 alırız” ifadesinin MHP’de gerilen sinirleri tavan yaptırdığı öne sürüldü.

 

İYİ Parti’nin CHP ile görüşerek, Mersin ve Manisa ve özelinde İYİ Parti çatısı altında ittifak istemesi ve CHP’nin de bu teklifi değerlendirmeye alması da MHP açısından bardağı taşıran son damla olduğu Ankara’ya yakın kaynaklarca dile getirildi.

 

Yine Ak Parti kurmaylarının MHP’nin Cumhur ittifakının yerelde de sürmesi teklifine sıcak bakmaması da 24 Haziran seçimlerinde Mersin başta olmak üzere çok sayıda ilde İYİ Parti’ye geçilen MHP’yi Mart seçimleri öncesinde umutsuzluğa sevk etti.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle