Hoşgeldiniz  

MHP, AFETİ ANKARA’YA TAŞIYOR

admin | 04 Ocak 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, beraberinde Mersin Milletvekili Baki Şimşek, İl Başkanı Sebahattin Kılıç ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte Mersin’de yaşanan afet nedeniyle zarar gören mahallelere ziyarette bulundu. MHP heyeti, hükümetin selden etkilenen afetzedelerin zararlarını karşılaması için konuyu Ankara’ya taşıyacaklarını aktardı.

mhpafettbmmgundem

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret eden MHP heyeti, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlama törenlerine de katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan ve Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve il-ilçe yöneticilerinden oluşan heyet, daha sonra selden etkilenen mahallelere durum tespiti ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Tarsus Yeşiltepe, Özel Bahşiş, Kulak Mahalleleri ile Adanalıoğlu ve Kazanlı mahallelerini ziyaret eden MHP heyeti, afetten zarar gören çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

Heyet, özellikle sular altında kalan seraları yerinde incelerken, zararın milyonları bulan kayba neden olduğunu tespit etti.

 

“MERSİN’İN YARALARINI SARACAĞIZ”

 

Ziyaret sırasında mahalle sakinleriyle bir araya gelen heyette yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, geçmiş olsun dilekleri ile başladığı konuşmasında, “Ne yazık ki Mersin acı bir afetle yüz yüze geldi. Yüce Mevla’nın takdiri, maalesef Mersin’de bazı bölgelerde derin yaralar açtı. Bu felaketin en büyük yansıması da geçimini çiftçilikten kazanan üreticilerimizin tarım arazileri oldu. Mahalle mahalle gezerek durum tespiti yaptık. Sorunları yerinde inceleyip, bu afetin Mersinli üreticilerimize verdiği hasarı gözlerimizle gördük. Keşke hiç olmasaydı ama artık olan oldu ve ne yazık ki zararın boyutu hiç de küçümsenecek kadar az değil. Bu yüzden acilen gereken yapılmalı ve çiftçilerimizin, vatandaşlarımızın bu mağduriyetleri acilen ortadan kaldırılmalıdır. Mersin afet bölgesi olarak belirlenmeli ve yaraların biran önce sarılması için hükümet nezdinde gerekli düzenlemeler de en kısa sürede yapılmalıdır. Mersin’in değerli insanının, ülkemiz için son derece önemli tarım arazilerinde önümüzdeki süreçte yaşanacak olumsuz koşullar da hesaba katılarak bir taraftan zarar karşılanmalı, bir taraftan da geleceğe yönelik gerek teşvik gerekse olası afetlere karşı destek verici yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. İşte biz bugün bu yüzden buradayız. Acılarınızı en içten duygularla paylaşmak için, sizlere geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için buradayız. Biz, yaralarınızın biran evvel sarılması, zararın telafi edilmesi için sizin hakkınızı Ankara’da savunmak için buradayız. Konuyu meclise taşıyıp, ilgili mercilere durumu aktarmak ve bu zararın hükümet nezdinde karşılanması için hükümeti uyaracak ve konunun takipçisi olacağız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak üretimin önemini en iyi bilen bir hareketin mensubu olarak sonuna kadar çiftçimizin yanında olacağız ve zararlarınızın karşılanması için tüm gücümüzle çalışacağız. Kimse merak etmesin. Acılarınızı paylaşıyoruz, iyi günde değil en zor günde bile yanınızdayız. Gereken adımların atılarak biran önce zararınızın karşılanması için de üzerimize düşen görevi yapacağız. Allah bir daha böylesi felaketler yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

“MERSİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”

 

 

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, son 25 yılın en yoğun yağışının yaşandığı Mersin’de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının üzerine başlayan yağmurun, tüm bölgede bir felakete yol açtığını ve vatandaşların mağdur olduğunu belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti. Şimşek, “Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, ortaklaşa çalışmalar neticesinde vatandaşlarımızın acısını ve zararını en aza indirebilmek için üzerine düşen görevi yapmıştır. Ancak ne yazık ki bu afet kentimizde can kayıplarının yanı sıra önemli derecede maddi hasara da neden olmuştur. Bundan sonra yapılması gereken düştüğümüz yerden kalkmak ve bunun içinde gerekli düzenlemeleri acilen hayata geçirebilmek olmalıdır. Mersin’in genelinde yaraların sarılması için acilen Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Bu konuda bizler sizlerin yanında olarak gerekli çalışmaları yapacağız ve hükümetin bölgemizdeki zararın karşılanması konusunda da üzerine düşeni yapması için çalışacağız. Tekrar tüm Mersinimize geçmiş olsun diyor, Allah’ın bir daha böyle afetler yaşatmamasını diliyorum” diye konuştu.

 

KILIÇ’TAN HÜKÜMETE UYARI: “DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç da hükümeti üzerine düşen görevi yaparak Mersin’i afet bölgesi ilan etmeye davet etti.

 

Kılıç, “Geçtiğimiz günlerde Mersin’imizin batı ilçelerinde şiddetli fırtına yaşanmış ve binlerce dekar muz, çilek ve sebze seraları büyük zarar görmüştür. Özellikle Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerimizde seraları tamamen yıkılan çiftçilerimizin durumu içler acısıdır. Bu afetin hemen ardından kentimizde etkili olan aşırı yağışlar da yeni bir afeti kentimize yaşatmış, acılarımızı ve zararımızı katlamıştır. Mersin’in tarım arazilerinde üretim yapan çiftçilerimiz de son yağış felaketinden yine en çok etkilenen kesim olmuştur. Dişinden tırnağından arttırıp birkaç dönüm arazisinde ekim yapan üreticilerimiz, ektiğini biçemeden aylarca emek verip hasadını beklediği ürünlerini ne yazık ki daha kazanamadan kaybetmiştir. Bugün burada partimizin Ankara temsilcileri ile birlikte yaşanan felaketi yerinde inceledik. Konuyla ilgili sayın genel başkan yardımcımız ve milletvekilimizin üzüntüsünü paylaşırken, kendilerinin konuyu meclise taşıyarak gereken adımların atılmasını sağlayacağından da şüphemiz yoktur. Hükümetten de acilen bir hasar çalışması yaptırıp, çiftçilerimizin zararını karşılamasını, zarar gören üreticilerimizin yaralarını sarmasını bekliyoruz. Gereken, felaketin yaşandığı bölgelerin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesidir. Bölgedeki tarımsal üreticilerimiz maalesef kaderine terkedilmiştir ancak kimsenin endişesi olmasın. MHP olarak çiftçimizin yanındayız. Çiftçimizin sorunlarını meclise taşımak, bu sorunlara çözüm bulmak için hükümet nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir. Bölgemizde yaşanan afetler neticesinde zararı milyonları bulan çiftçilerimizin yaralarının bir an önce sarılması ve mağduriyetlerinin önlenmesi için iktidarı göreve çağırıyoruz ve soruyoruz: ‘Daha ne bekliyorsunuz” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle