Hoşgeldiniz  

MGC’NİN LİMON ÖDÜLÜ PÖRSÜDÜ: ALTIN LİMONCU ABDÜL’ÜM FENA TOSLADI

admin | 25 Eylül 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MGC Onursal Başkanı Vahap Şehitoğlu’nun sahibi olduğu internet haber portalının yaptığı haber, iletişim fakültesinde “Bir haberde yapılmaması gerekenler” konu başlığında ders niteliğinde örnek gösterilecek cinsten oldu. Kaynağın güvenirliği ve bilginin doğruluğu araştırılmadan, sırf intikam için yapılan haber Vahap Şehitoğlu’nda patladı.

Bugün Mersin’de gazetecilik adına adeta utanç günlerinden biri yaşandı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin Yılın Haber Portalı Ödülü verdiği Vahap Şehitoğlu’nun haber sitesinde yapılan bir haber duvara öyle bir tosladı ki, iletişim fakültelerinde “Haber nasıl yapılmaz” derslerinde örnek gösterilecek kadar rezaletle dolu bir haber olarak arşivlerdeki yerini aldı.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı ve yaklaşık 200’e yakın seçkin davetlinin ağırlandığı Tarihi Kentler Birliği Toplantısı Erdemli’de faaliyet gösteren Wonasis Otel’de gerçekleşmişti. Sosyal Medyada yayılan bir iddiayı doğru kabul edip, algı yönetmeye çalışan Şehitoğlu, iddianın belgelerle yalanlanmasıyla neye uğradığını şaşırdı. İddiaya göre Wonasis Otel’in Sahibi FETÖ’den halen cezaevinde olan Yalçın Karagülle idi ve Kocamaz’ın etkinliği bu otelde gerçekleştirmesi FETÖ’ye kaynak aktarmaktan başka bir şey değildi. Bu desteksiz iddiayı araştırmadan haber yapan MGC’nin “Onursal” Başkanı Vahap Şehitoğlu, gazetecilikte yapılmaması gereken en temel hatayı sırf intikam duygusu yüzünden yaptı ve kaynağın güvenirliğini test etmediği ve paylaşılan bilgiyi doğrulatmadığı için duvara tosladı.

 

İŞLETME SAHİPLERİ NE OLDUĞUNU ŞAŞIRDI!

 

Haberde bahsi geçen kişi Yalçın Karagülle, Wonasis Otel’in kurucusu. 24 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen iş adamlarına yönelik FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanarak, cezaevine kondu. Buraya kadar her şey Şehitoğlu’nun arzu ettiği haber için doğru.

 

Ancak atlanan en büyük bilgi ise, Karagülle’nin 27 Temmuz 2017’de otelini Mersin’in önde gelen iş adamları Ahmet Kalkan ve Ali Şahin Kalaycı’ya 18 milyon TL’ye devrettiği idi. Yani Kocamaz, etkinliği FETÖ’den yargılanan Karagülle’nin otelinde değil, seçkin iş adamları Kalkan ve Kalaycı’nın otelinde gerçekleştirmişti. İşin kötüsü haberde Kocamaz’ı FETÖ ile ilişkilendirmek için oteli resmen FETÖ’nün finans kaynağı haline sokan Şehitoğlu, FETÖ ile alakası olmayan bir işletmeye sağlam darbe indirdiğini umursamadı bile.

 

KAYNAĞINI DA KAYNAĞIN VERDİĞİ BİLGİYİ DE SORGULAMADI

 

Sırf Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a olan kişisel husumeti yüzünden gözü kararan ve mesleğinin ilkelerini bile hiçe sayan Şehitoğlu, sosyal medya üzerinden adı önceki dönem Ak Parti Mezitli İlçe Başkan Adayları arasında geçen İsa Genç’in yaydığı iftirayı doğru kabul etti, bunu haberleştirerek, kamuoyuna yaydırdı.

 

İsa Genç, geçtiğimiz yılın sonlarında sosyal medyada özellikle bazı kurum amirlerini, bazı siyasileri isimlerini vererek FETÖ’cü ilan etmiş, bu yüzden hakkında şikayette bulunulmuş ve 10 günü aşkın bir süre gözaltında kaldıktan sonra sevk edildiği Mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Böylesi bir referansa sahip kaynağın verdiği bilgiyi doğrulatmadan yayınlayarak gazetecilik mesleğine aykırı hareket eden Şehitoğlu yanlış haber yapmakla kalmadı, söz konusu haber olayın mağdurları tarafından Yargı’ya da taşındı.

 

İFTİRADAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU, TAZMİNAT DAVASI ARKADAN GELİYOR

 

İsa Genç’in sosyal medyada paylaştığı, Şehitoğlu’nun haber sitesinde yayınlayarak yaydırdığı bu iftira için Wonasis Otel’in sahiplerinin de harekete geçtiği ve suç duyurusunda bulundukları öğrenildi. Taraflara iftira davası açan otel yetkilileri aynı zamanda zedelenen itibarları ve haberin yayılmasının ardından iptal edilen rezervasyonlar için de tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı unvanını kullanan ve kendi cemiyetinin verdiği ödülü kabul etmeyi bile ilke sayan Şehitoğlu’nun meslek ilkelerine aykırı hareketi için Yargı harekete geçti. Otel sahiplerinin belgeli tekzibini bile yayınlarken, “Mersin’de birçok FETÖ olayında açıklamalar yapan İsa Genç’in sosyal medyadan paylaşımından yola çıkarak yaptığımız haberde otelin iki ay önce el değiştirdiğini kamuoyuna duyurmak gazetecilik ilke gereği vasıl olmuştur” topu kaynağına atması da tepki topladı.

 

15 Temmuz hain darbe girişimin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen FETÖ operasyonları kapsamında açılan davanın son oturumunda Başkan Kocamaz, Gazeteciler Şehitoğlu ve Mustafa Göktaş’ı bazı emniyetçilerle birlikte c kumpas kurmakla suçlamış, Kocamaz’ın ifadesine istinaden Göktaş ve Şehitoğlu 29 Eylül’deki oturuma tanık olarak çağrılmışlardı. Bu davadan çok etkilendiği belli olan Şehitoğlu’nun, kişisel husumetleri yüzünden iftiralara bile sarılması farklı yorumlara yol açtı.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle