Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ’DE DENİZ RENK DEĞİŞTİRDİ, VATANDAŞ ENDİŞELENDİ… RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

admin | 18 Mayıs 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Birkaç gündür Mezitli sahillerinde denizde görülen renk değişiminin ne olduğu merak edilirken, deniz yüzeyinde oluşan sarı rengin kirlilik olabileceği konusu vatandaşlar arasında endişeye yol açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden denizde görülen renk değişimiyle ilgili açıklama geldi.

Mezitli sahiline inen vatandaşlar, denizdeki renk değişiminin ardından endişeye kapıldı. Birçok vatandaş denizdeki renk değişiminin denizin kirlenmesi olarak yorumlarken, endişelerin artması üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alglerin artışı, polen tozları ve yosunlardan kaynaklı biyolojik etkilerin deniz üzerinde renk değişimine neden olduğu kaydedildi.  

Birkaç gün önce hava sıcaklığında 8-10 derecelik ani yükselme yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu durum gerek karada, gerek denizde bazı biyolojik olayların gelişmesine; denizlerde dip akıntılarının artmasına paralel olarak çoğalan besinler sonucu yosun ve alglerin artışına, karada ise polenlerin yoğun olarak tozlaşmasına neden olmuştur. Sahillerimizde yaşanan bu durum, önceki yıllarda da aynı dönemde yaşandığı gibi, özellikle bölgemizde bu dönemde çiçeklenen Kıbrıs Akasyası bitkisinin polen tozlarının yoğun olarak deniz yüzeyine düşmesi ve akıntı etkisiyle sahillerimizde geçici olarak birikmesiyle meydana gelmektedir” denildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle