Hoşgeldiniz  

MESOB BAŞKANI TALAT DİNÇER: “ŞEHRİN MERKEZ POZCU’YA KAYDI!”

admin | 08 Ekim 2019 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin merkezi canlandırmak için gerçekleştirilen toplantıda konuşan MESOB Başkanı Talat Dinçer, “Çarşıyla ilgili sorunlar ise hep söylediğimiz fakat yerel idareler tarafından bir türlü yerine getirilmeyen faaliyetler. Artık esnafımızın canına tak etti” diyerek olayın aciliyetini göler önüne serdi.

Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği, esnafın sorunlarına çözüm üretmek adına il yöneticilerini, belediye başkanlarını ve esnafları bir araya getirdi.

Burada konuşan Mersin esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Talat Dinçer, merkezdeki esanfın bitme noktasına geldiğini kaydetti.

Mersin ESOB Başkanı Dinçer, Mersin genelinde 60 bin esnaf ve sanatkar bulunduğunu ve yanlarında binlerce insanın çalıştığını söyledi.

Esnaf ve sanatkarın, bulunduğu topluma sosyal uyum da dahil çok büyük katkı sağlayan bir kesim olduğunu vurgulayan Dinçer, ancak bugün esnafın çok zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, “Borcu borçla kapatır bir dönemdeyiz. Böyle bir ortamda ticareti canlandırma ve esnafa katkı sunma noktasında çalışmalar yapıyoruz. Çarşıyla ilgili sorunlar ise hep söylediğimiz fakat yerel idareler tarafından bir türlü yerine getirilmeyen faaliyetler. Artık esnafımızın canına tak etti. Şehrin merkezi Pozcu’ya kaydı. Biz, bu çarşıyı cazibe merkezi olarak nasıl canlandırabileceğimizin çalışmasını yapıyoruz. Büyükşehir ve Akdeniz belediye başkanlarımızla konuyu görüşüyoruz. Sunulan çözüm önerilerini gerçekleştirmemiz lazım. Bunun için de tabi ki bütçe ve katkı lazım. Artık şehir içindeki esnaf ve sanatkarın ticaretini canlandırmamız, çarşı merkezini yeniden bir cazibe merkezi haline dönüştürmemiz gerekiyor. Yapılan çalışmalar da bu yönde. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile yeni bir çalışmaya başladık. Belediyelerimiz ve meslek kuruluşlarımızla el ele verip çarşı merkezini canlandırmamız, Zafer Çarşısı, Atatürk, İstiklal, Zeytinli Bahçe, Hastane Caddeleri ile Çamlıbel ve yeni yapılacak meydanla burayı bir bütün halinde hareketlendirmemiz gerekiyor. Biz, bunun için her türlü katkıya hazırız” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle