Hoşgeldiniz  

MESKİ AÇIKLADI… ARIZA GİDERİLDİ, SU VERİLMEYE BAŞLANDI!

admin | 05 Mart 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü D1-D2 İçme suyu depolarımız arasında Ø1000’lik borunun yapımı esnasında  meydana gelen arızayı gidererek su kesintisi yaşayan Mezitli İlçesi, Toroslar, Yenişehir ve Akdeniz İlçelerinin bazı Mahallelerine içme suyunu verdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü teknik ekipleri, 4 Mart 2018 Pazar günü gece boyunca D1-D2 İçme suyu depolarımız arasında Ø1000’lik borunun yapımı esnasında yaşanan ve Mezitli İlçesinin tamamına, Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar İlçelerinin bazı mahallelerinde su kesintilerine yol açan arızanın giderilmesi için seferber oldu.

 

MESKİ Teknik ekipleri, hemen arızanın olduğu bölgeye giderek süratle çalışmaya başladı. Ekipler tarafından Pompalar devre dışı bırakılarak hattaki arızalı borunun olduğu bölgeye derhal müdahale edildi. Kesintisiz 24 saat sürdürülen çalışmaların ardından Ø1000’lik borunun imalatı tamamlandı.

 

SANİYEDE YAKLAŞIK 30 LİTRE SU KAYBI ARIZASI DA GİDERİLDİ

 

Çalışmalar kapsamında aynı zamanda Toroslar İlçesi, Gazi Osmanpaşa Caddesi D1-D2 içme suyu deposu arasında Ø1000 mm ÖGB (öngerilmeli beton boru) oluşan arazinin coğrafi yapısı ve derinliğin (H:8,00-10,0 metre arası) yüksek olmasından dolayı müdahale edilemeyen arızayı gidermek içme suyundaki kaçağı ve su kaybını önlemek için başlatılan yaklaşık 400 metrelik Ø1000 mm çelik borudan oluşan içme suyu terfi hattındaki bağlantılar da tamamlandı. Cello çeşmesi mevkiinde tespit edilen su kaçağı önlenirken yaklaşık 30 litre/saniye su kaybının önüne geçildi.

 

Arızanın olduğu saatlerden itibaren MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Genel Müdür Yardımcısı Can Taşkın, Daire Başkanları ve MESKİ çalışanlarını çalışmalarda hazır bulundular. 2 adet vinç, 6 adet kepçe, montaj ve demontaj ekibi olmak üzere yaklaşık 50 kişilik ekiple aralıksız çalışan MESKİ teknik ekipleri, 4 Mart 2018 Pazar günü başlayan çalışmalar 5 Mart 2018 Pazartesi günü saat:15.30 itibarı ile tamamlandı. Kesinti yapılan bölgelere su verilmeye başlandı.

 

MESKİ’DEN VATANDAŞA TEŞEKKÜR

 

Yapılan açıklamada, “D1-D2 içmesuyu depoları arasında Ø1000 mm’lik içme suyu borusu arızası nedeniyle zorunlu olarak uyguladığımız içme suyu kesintisine vatandaşlarımızın göstermiş olduğu sabır ve duyarlılık için teşekkür ederiz” denildi.

 

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle