Hoşgeldiniz  

MESELE KAZMA VURMAK DEĞİL, İNŞALLAH BİTER! MERSİN METRO İHALESİNİ KAZANAN FİRMA BELLİ OLDU!

admin | 26 Ağustos 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Metrosu ihalesini en avantajlı teklif olan 3 milyar 379 milyon 404 bin 875,26 TL ile Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. ortak girişiminin kazandığı bildirildi.

13.4 km ve 11 istasyondan oluşan “Mezitli Eski Belediye Binası–Tren Garı” arası yer altı metro yapım ihalesinin 28 Nisan 2021’de teknik ve mali yeterlilik aşaması tamamlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi İhale Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda ihaleyi en avantajlı teklif olan 3 milyar 379 milyon 404 bin 875,26 lira ile Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. ortak girişimi kazandı. İhaledeki ikinci en avantajlı teklif ise 3 milyar 810 milyon lirayla Doğuş İnş. ve Tic. A.Ş. ile Yapı Merkezi İnş. ve San. A.Ş. ortak girişiminin oldu.

Mevzuat gereği kararların açıklanmasından sonra gereken süreler neticesinde “Mezitli Eski Belediye Binası-Tren Garı” hattının sözleşmesi imzalanması ve en kısa sürede yer teslimi yapılarak temel atılması bekleniyor.

SEÇER’E MERSİN METROSU İÇİN 900 MİLYON LİRALIK FİNANSMAN YETKİSİ VERİLMİŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı İkinci Birleşimi’nde “Hafif Raylı Sistem Metro Hattı’nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi” ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 900 milyon liralık finansman yetkisi alan Vahap Seçer’in metro inşaatını başlaması için hiçbir bahanesi de kalmadı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle