Hoşgeldiniz  

MERSİNLİ SOSYAL DEMOKRATA MÜJDE… CHP BÜYÜKŞEHİR A.ADAYI BAYSAN KASAYI DOLDURDU GELİYOR…

admin | 08 Kasım 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Adı CHP Mersin Büyükşehir Aday adayları arasında geçen Gülnarlı İşadamı, sahibi olduğu Vilsan A.Ş’yi Almanlara sattı.

Rekabet Kurumu’nda yer alan bilgiye göre, yaklaşık 350 yıl önce faaliyetlerine ilaç ve kimyasal sektöründe başlayan sonrasında ilaç merkezli bilim ve teknoloji şirketine dönüşen Merck, Türkiye’de hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren Vilsan’ı satın alıyor. Merck & Co., konuyla ilgili olarak Rekabet Kurumu’na gerekli başvuruyu gerçekleştirdi.

 

Kendi alanında dünyanın en büyükleri arasında yer alan Merck’in geçtiğimiz günlerde açıklanan üçüncü çeyrek bilançosuna göre satışları 10.3 milyar dolar oldu. Şirketin 2017 yılını 40 milyar dolar civarında bir satış geliri ile tamamlaması bekleniyor. Çok geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren şirkette 50 bin kişi çalışıyor. Merck, Türkiye operasyonuna ise 1998 yılında Merck İlaç Ecza ve Kimya Tic. A.Ş adı altında başladı. İlaç tedariği alanında yer alan şirkette 250 kişi çalışıyor.

 

31 YILLIK FİRMA

 

Dünya devi şirketin satın aldığı Vilsan ise 1986 yılında hayvan sağlığı alanında hizmet vermek için kuruldu. Kendi tesislerinde üretim yapan şirket ürünlerini Orta Doğu, Doğu Avrupa, Kafkasya, Türki Cumhuriyetler, Afrika, Orta Asya, Uzakdoğu Asya ve Güney Amerika’ya ihraç ediyor. Vilsan, 2014 yılında ise yine yerli bir firma olan ve aynı alanda faaliyet gösteren Vimar’a satılmıştı.

 

MERSİNLİLER, FİRMA SAHİBİNİ ÇOK İYİ TANIYOR

 

Vilsan’ın sahibi olan Vimar Gıda’nın sahibi ise Mersinlilerin yakından tanıdığı bir isim olarak göze çarpıyor. Alman devi Merck’e şirketini satan isim 7 Haziran seçimlerinde CHP 4. Sıra Mersin Milletvekili Adayı olan Gülnarlı işadamı Mustafa Baysan. Türkiye genelinde 6 ecza deposu olan Baysan, Vilsan’ı 2014 yılında Vimar Gıda bünyesine dahil etti.

 

Şimdilerde adı CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayları arasında dolaşan Mustafa Baysan’ın Gülnar’da çobanlıktan TÜSİAD üyeliğine yükselen hayat grafiğinde kendi öz sermayesiyle var ettiği Vilsan’ı Almanlara satmasını kariyerinde kaydedilen önemli bir aşama daha olarak değerlendiriliyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİNLİ SOSYAL DEMOKRATA MÜJDE… CHP BÜYÜKŞEHİR A.ADAYI BAYSAN KASAYI DOLDURDU GELİYOR… için 1 yorum

  1. Gözde arslan dedi ki:

    Benim bildiğim Baysanın kasası her zaman doludur. Vilsan ı dünyanın en ünlü Amerikan firmasına satmayı başardı ülkeye büyük bir döviz kazandırdı. Keşke herkes ülkesine bu kadar katkı sağlayabilse

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle