Hoşgeldiniz  

MERSİN’İN PATRONLAR KULÜBÜNDEN BELEDİYELERE ÇAĞRI: “BELEDİYELER DAĞITSIN!”

admin | 18 Mart 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MESİAD Başkanı Hasan Engin, koronavirüsün yaygınlaşması nedeniyle vatandaşın sağlığı için maske ve hijyen maddelerinin gerekli yerlerde belediye tarafından dağıtılmasını önerdi.

Tüm Dünyada hızla yayılan koronavirüsün Türkiye’de yayılımını önlemek için tebir çalışmaları yoğunlaşırken, özellikle hijyen ürünleri ve maskelerin piyasada fırsatçılığına soyunan çevreler tepki çekmeyi sürdürüyor.

MESİAD başkanı Hasan Engin’den de yeni bir öneri geldi. Başkan Engin, “Ülkemizde vatandaşlar tedbir amaçlı gıda ve hijyen ürünlerine yöneldi. Spekülatörler fırsattan istifade ederek hijyen malzemelerinden olan kolonya, maske, eldiven, sıvı sabun, kâğıt havlu, ıslak mendil gibi ürünlere yüzde 100’ü aşkın zam yaptı. Temel tüketim mallarında da durum farksız. Zamlarda talep artışının payı büyük. Nitekim gıda ve hijyen ürünleri tedarikinde tüketicinin endişelenmesine gerek yoktur. Ülkemizde yeteri kadar gıda ve hijyen ürünleri stoku bulunmaktadır. Market alışverişlerinde ihtiyaçtan fazla alarak stoklama yapmak, kriz fırsatçılarının istediği ortamı sağlamaktan başka bir işe yaramaz. Bunun faturası ise ülkemize enflasyon olarak yansır” uyarısında bulundu.

Hasan Engin açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Virüsle mücadele noktasında yerel yöneticilerin de üzerine büyük görev düşmektedir. Belediyelerimiz bütün işlerini bırakıp coronaya yönelmelidir. Ulaşım araçları, ibadet yerleri başta olmak üzere vatandaşın buluştuğu noktalarda temizlik ve hijyen seferberliğine geçilmelidir. Zabıtalar gıda ve hijyen spekülatörlerine karşı denetimlerini sıklaştırmalıdır. Hatta vatandaşın sağlığı için maske ve hijyen maddeleri gerekli yerlerde belediye tarafından dağıtılmalıdır.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle