Hoşgeldiniz  

MERSİN’E YATIRIM BAŞLADI… BALIK ÇİFTLİKLERİ ÜRÜNLERİ İÇİN HEYETLER JAPONYA’DA

admin | 17 Temmuz 2018 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftlikleri için ÇED sürecinde geri sayım sürerken, kente yatırım yapmayı planlayan Kılıç Deniz Ürünleri tesis inşaatına başladı. AKİB’in Japonya’da Japonya’ya en çok ihraç edilen gıda ürün gruplarının başında yer alan balıklar ve su ürünleri için dev firmalarla görüşme yapmaya başlaması da Mersin kamuoyunu heyecanlandırdı.

Türkiye’nin en önemli su ürünleri üreticisi ve sektörünün en büyüğü olan Kılıç Deniz Ürünleri, Bodrum’daki yatırımlarının yanına Mersin’i de ekleyerek ihracat ağını yükseltmeyi hedefliyor. Temmuz ayı başında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan “2017 yılı ihracat ilk 1000” listesinde geçen sene olduğu gibi bu yıl da ilk 100 içerisinde yer alan Kılıç Deniz Ürünleri’ne “Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller” sektörünün de en çok ihracat yapan kuruluşu olması sebebiyle ödülünü Başbakan Binali Yıldırım takdim etmişti.

 

Ödül töreninin ardından konuşan Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, 2016 yılında yapmış oldukları 141 milyon dolarlık ihracatı yüzde 8 artışla 153 milyon dolara çıkardıklarını söylemişti. Cari açık veren bir ülke olarak ihracatın Türkiye için son derece önemli olduğunu kaydeden Orhan Kılıç, “12 milyon dolarlık artış elbette ki değerli. Ancak bir şeyi yeterli bulduğunuz an gerilemeye başlarsınız. Tüm iş yaşamımı bu düstur üzerine kurdum, her zaman bir öncekinin üstüne çıkmak. Bu anlayışla çalışıyor ve üretiyoruz. TİM verilerinde bir basamak yukarı çıktık, inanıyorum ki 2018 verileri açıklandığında bu yukarı yönlü hareketimiz sürecektir. Kuruluşumuzu bu ödüle layık gören TİM’e çok teşekkür ediyorum” diye konuşmuştu.

 

AKİB JAPONYA’DA BALIK İHRACATI İÇİN BÜYÜK FİRMALARLA MASAYA OTURDU

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından, 11-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Tokyo/ Japonya’ya yönelik Gıda Sektörel Ticaret Heyeti programı gerçekleştiriliyor. Heyetin organizasyonunu gerçekleştiren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, dünyanın en büyük 3. ekonomisine sahip Japonya’ya gerçekleştirilecek ticaret heyeti ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve Japonya’ya en çok ihraç edilen gıda ürün gruplarının balıklar ve su ürünleri, hububat, yaş meyve sebze, zeytinyağı, meyve suları ve şeker ürünleri olduğuna vurgu yapmıştı.

 

AKİB’in özellikle balıklar ve su ürünleri ihracatıyla ilgili önemli görüşmeler yapmaya başladığı da bildirildi.

 

MERSİN’DE TESİS İNŞAATLARI BAŞLADI

 

Uluslar arası ölçekte bu temaslar sürerken Mersin’e yatırım yapması için yönlendirilen Kılıç Deniz Ürünleri de bölgedeki tesis yatırımlarını inşa etmeye başladı. Bölge istihdamına büyük katkı sağlayacak olan projede ilk etapta yaklaşık 5 bin kişinin istihdamının sağlanacağı kaydediliyor. Bu kapsamda Silifke’de 5 bin kişilik işçi kampı yemekhane inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

 

AYDINCIK’TA SOĞUK HAVA DEPOSUNU GEZDİLER

 

Kılıç Deniz Ürünleri yetkililerinin bölgedeki soğuk hava depoları işletmecileriyle de görüşmelere başladığı ifade edildi. Yatırımcı olarak soğuk hava deposu tesisi inşa edeceklerini ancak ilk olarak bölgedeki yerel yatırımcılarla da çalışmak istediklerini belirten firma yetkilileri, ilk etapta Aydıncık’ta bulunan Soğuk Hava Deposuyla görüştüğü ve tesiste incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle