Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE “U” DÖNÜŞÜ… CUMHURBAŞKANI İLE TOPLANTI SONRASI CUMHUR’DA DÖNÜLMEZ ÇATLAK!

admin | 13 Eylül 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çarşamba günü 30 Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisi fark etmeksizin başkanlarla ortak çalışma gerekliliğine işaret etmişti. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi de Eylül ayı oturumunda Cumhur ittifakının “çatlamasına” neden olan kararlarla bu kararın meyvelerini toplamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Külliye’de bir araya gelen 30 Büyükşehir Belediye Başkanı, genel iktidardan gelen ılımlı mesajların meyvesini toplamaya başladı.

Buradaki konuşmasında kendilerinin de milletin teveccühüyle görev alan tüm belediye başkanlarına aynı samimiyet ve hüsnüniyetle yaklaştıklarının altını çizen Erdoğan, tüm bakanların belediye başkanlarından gelecek sorulara cevap vermek ve taleplerle ilgili değerlendirmeleri yapmak üzere toplantıya katıldıklarını, aynı şekilde ilgili politika kurulu üyelerinin de burada olduğunu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Politika Kurulunu bunların takibini yapması için toplantıya özellikle aldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:  “Siyasi olarak elbette farklı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin ali çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Ülkemizin, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok çok önemli görüyorum. Özellikle de terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye

başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bildiğiniz gibi her fırsatta tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken tam da şu anda buradaki manzarayı ifade etmek istiyorum. Milletimizin de bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim.”

SEÇER GENEL İKTİDAR’DAN İSTEDİKLERİNİ ALMAYA BAŞLADI

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Mersin iktidarına gelen CHP’li Vahap Seçer de toplantıda bazı talepleri dile getirmişti. Genel Sekreter atamasına olur alamadıklarını kaydeden Seçer’e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan olumlu yanıt gelmişti.

Toplantının adından Eylül Ayı Meclis toplantısına getirilen borçlanma yetkisi görüşmelerinde AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’nin diretmesine rağmen Seçer yanlısı taraf alması kent gündemine bomba gibi düştü. 1 Nisan’dan beri borçlanma yetkisi isteyen CHP’li Seçer, Meclis çoğunluğu elinde bulunan Cumhur ittifakını aşamıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantının ardından AK Parti kanadı, Mersin’de çekimser kalarak, açık açık ret oyu vereceğini açıklayan MHP’nin de Meclis’te etkinliğinin kırılmasına neden oldu.

YERELDE MHP-AK PARTİ İTTİFAKI BİTECEK Mİ?

Bundan sonraki süreç te kent kamuoyunca heyecanla takip ediliyor. MHP ile AK Parti’nin yerel mecliste ittifakının sürüp sürmeyeceği de gelişmelere göre kendisini gösterecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle