Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE ŞOK… VALİLİĞİ VE AK PARTİ’Yİ 15 TEMMUZ’DA HEDEFE KOYDULAR

admin | 16 Temmuz 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda yer alan MDOB 15 Temmuz Oratoryosunu bahane eden bazı gruplar, Mersin Valiliğini ve AK Parti il yönetimini iftiraya maruz bırakan bir şekilde sosyal medya üzerinden linç etti.

Tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de hain kalkışmanın 3. Yıldönümü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Demokrasi yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte yer alan Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin 15 Temmuz oratoryosu üzerinden sosyal medyada adeta Valiliğe ve AK Parti İl Yönetimine linç başlatılması şok yarattı.

Özellikle AK Parti tabanına yakın isimlerin hatta eski il yöneticilerinin başlattığı karalama kampanyası büyük tepki çekti.

Eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün 3 yıl önce devlete ve millete meydan okumaya çalıştığı hain kalkışma milletin iradesiyle geri püskürtülmüştü. Bu kapsamda gerçekleştirilen anma programında Mersin’in en önemli kent değerlerinden olan Opera ve Bale de 15 Temmuz oratoryosu hazırlayarak programa katkı sağlamıştı.

MDOB’un oratoryosunun ardından sosyal medya üzerinden örgütlenen isimler, oratoryoyu günün anlam ve önemine aykırı olduğu gerekçesiyle Valilik himayesindeki İl Anma Komitesi’ne ve AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik’e yüklenmesi tepkilere neden oldu.

Sosyal medya üzerinden olayı saygısızlık boyutuna taşıyan bazı kullanıcılar, programda başka hiç etkinlik yapılmamış gibi göstererek yalan algı oluşturması da şok yarattı. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuran okutması varken Mersin’de kilise müziği ile andılar” yalanını yayan kullanıcılar hakkında yasal işlem yapılıp, yapılmayacağı da kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. 15 Temmuz üzerinden AK Parti il başkanı ve Valiliği hedef alan isimlerin parti içinde revizyon isteyen gruplardan olması da siyasi hesaplaşa olarak algılandı.

İŞTE VALİLİĞİN AKŞAM PROGRAMINDA YER ALAN ETKİNLİKLER

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle