Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE REFERANDUMDA “AĞALAR” SAHADA

admin | 09 Şubat 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ak Parti Mersin referandumda Zafer Çağlayan’la turlayacak. Hayır cephesinden CHP’de ise sahada Mustafa Baysan koşturacak.

mersinreferandumbaysancağlayan

Sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – Türkiye ve Mersin referandum havasına girdi. Referandumda “Evet” ve “Hayır” için çalışacak siyasi partiler de teşkilatlarını hazırlamaya başladı.

 

AK PARTİ’DE ZAFER ÇAĞLAYAN SAHAYA İNİYOR

 

“Evet” cephesinin en büyük destekçisi Ak Parti’de çalışmalar başladı. İlk olarak sosyal medya üzerinden “Neden Evet diyoruz” kampanyaları yayılmaya başladı. Yeni anayasa değişikliğinin olumlu yanları vatandaşlara anlatılırken, Mersin’de sahaya önemli bir ismin ineceği iddiası teşkilatları heyecanlandırdı. 2011 seçimlerinde Ak Parti Mersin Milletvekili seçilen ve Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Zafer Çağlayan’ın, Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda Evet çıkması için çalışmalarını Mersin’de yürüteceği iddia edildi. Öyle ki Mersin Şehir Hastanesi’nin açılış programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Mersin’e gelen Çağlayan’ın, Mersin’deki ekibiyle bir araya geldiği ve referandum için “Hazır Olun” talimatı verdiği Ak Parti kulislerinde açıkça konuşulmaya da başlandı.

 

“HAYIR “ CEPHESİNDE LOKOMOTİF MUSTAFA BAYSAN

 

“Hayır” cephesinin önemli ayağını da CHP oluşturuyor. Teşkilatlara sahaya inilmesi talimatını veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, referandumda neden hayır diyeceklerinin net bir şekilde en ücra köşeye bile anlatılması gerektiğini geçtiğimiz gün Ankara’daki il başkanları toplantısında anlattı. Bunun üzerine harekete geçen CHP il yönetimi, sahaya da aktif bir şekilde inmeye başladı. CHP Mersin’de önemli bir ismin daha referandumda “Hayır” için koşturacağı öğrenildi. 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin Mersin milletvekili listesindeki 4. Sıra adayı Mustafa Baysan’ın Mersin’de çalışmalarına başladığı kaydedildi.

 

Baysan’a CHP Mersin teşkilatlarından da yoğun ilgi var. 7 Haziran seçimlerinde gösterdiği performansla teşkilatların dikkatini çeken Baysan, yaptığı çalışmalarla parti tabanının da büyük takdirini kazanmıştı. Mustafa Baysan’ın 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi için de tabanda büyük istek olduğu da sızan bilgiler arasında…

 

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle