Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE ÖĞRENİM GÖREN SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN NET RAKAMI AÇIKLANDI

admin | 27 Kasım 2017 | Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de okullarda öğrenim gören Suriyeli öğrenci sayısını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Suriyeli öğrencilerin okullaşma oranının yüzde 47’ye ulaştığını ifade etti.

Akdeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterlik Binasında yapılan Toplantıya Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yaşar Koçak, Mersin Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri katıldı.

 

Millî Eğitim Müdürü Adem Koca konuşmasında, Suriye’deki savaş dolayısıyla vatanlarından ayrılmak zorunda kalan ve bir yabancı ülkeye sığınan insanların yaşadığı sıkıntıların büyüklüğünden bahsetti. Koca, “Türkiye’ye uyum sağlamaları ve Türkçeyi daha kolay öğrenebilmeleri için açılmış olan geçici merkezlerinin kapatılmasının ardından, Suriyeli öğrencilerin tamamı, resmi okullarımızda e-okul sisteminde kayıt altına alındı. Şu anda, Mersin il genelindeki resmi okullarımızda 20 bin 480 öğrenci eğitimine devam etmektedir” dedi.

 

Mersin’in çok yoğun göç alan bir şehir olduğunu söyleyen Koca, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden Kasım ayında alınan bilgiler doğrultusunda, Mersin’de yaşayan Suriyelilerin sayısının 167 bin 504,  öğrenim çağı nüfusunun 43 bin 546 olduğunu, 20 bin 481 öğrencinin okula kazandırıldığını ve okullaşma oranının yüzde 47’ye ulaştığını sözlerine ekledi.

 

Adem Koca, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında, Suriyeli öğrencilerimize daha iyi bir eğitim sağlayabilmek, Türkçe öğretmek ve rehberlik yapmak amacıyla 140 okulda, 269 sözleşmeli öğretmenin görevlendirildiğini, ayrıca 47 temizlik, 17 güvenlik görevlisinin Suriyeli öğrencilerin yoğun olarak eğitim gördüğü okullarda görevlendirilmeleri yapıldığını vurguladı. Koca, Mersin’de yaz dönemi boyunca da devam eden telafi eğitimlerine bin 666 öğrenci, yaz kurslarına ise 4 bin 126 öğrencinin katıldığını söyledi.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle