Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI… TOPLU TAŞIMA VE KAPALI ALANLARDA FULL TEMİZLİK GÜNLERİ…

admin | 11 Mart 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yılda ortalama 36 milyon yurttaşa hizmet veren belediye otobüslerinin hijyenini en yüksek seviyede tutmak için günlük olarak detaylı temizliği aralıksız sürdürüyor. Mersin Şoförler Odası da taksi ve dolmuşlarda günlük hijyen temizliğine başladı. Yenişehir Belediyesi de ortak kullanım alanlarında temizlik çalışmalarını arttırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarının ardından Türkiye’de de ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte Mersin’de de hijyenik önlemlerin arttırıldığı görüldü.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN TEMİZLİĞİNİ ARTTIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde günlük 100 bin, yıllık ise 36 milyon yurttaşa hizmet veren belediye otobüslerinin detaylı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri aralıksız sürdürülüyor. Otobüslerin hijyeni yalnızca salgın hastalıkların yaygınlaştığı dönemlerde değil, Büyükşehir Belediyesi’nin Makine İkmal sahasında aralıksız gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yılın her günü yapılan hijyen çalışmaları, son dönemde kamuoyunda paniğe sebep olan Corona virüsü gibi salgın hastalıkların yaygınlaşmasının da önüne geçmeye çalışıyor.

ARAÇLARIN İÇİ VE DIŞI ÖZENLE TEMİZLENİP DEZENFEKTE EDİLİYOR

Makine İkmal sahasında, günlük olarak detaylı temizlikleri gerçekleştirilen belediye otobüslerinin öncelikle dış kısımları araç yıkama şampuanlarıyla özenle yıkanıyor. Ardından otobüs içerisinde gerçekleştirilen detaylı çalışmayla, yurttaşların yoğun olarak temas ettikleri camlar, borular, elcikler ve koltuklar başta olmak üzere araç içerisindeki her nokta özenle temizleniyor. Zemin temizliğinin ardından halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde aracın dezenfeksiyon işlemine geçiliyor.

ŞOFÖRLER ODASI DOLMUŞ VE TAKSİLERİ TEMİZLETTİRİYOR

Mersin Şoförler ve Minibüsçiüler Odası da hijyenik önlemlerini arttırdı. Bu kapsamda Oda hizmet binası ile taksi ve dolmuşlarda temizlik başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı, herhangi bir olumsuzolayın yaşanmaması için şoförlere uyarılarda bulunulduğuu kaydederek, hijyen çalışmalarının toplu ytaşıma hizmeti veren araçlarda başlatıldığını duyurdu. Taksilerde ve dolmuşlarda temizlik çalışmalarının aralıksız yapıldığı kaydedildi.

Özellikle dolmuşlarda her seferin ardından uzman ekiplerce temizlik yapıldığı ifade edildi.

YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

İnsan sağlığını ön planda tutan Yenişehir Belediyesi, Koronavirüs (Covıd-19) ve diğer salgın hastalıklara karşı belediye binaları ve diğer ortak kullanım alanlarını dezenfekte etti. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, salgın hastalıklara karşı önlem aldıklarını söyledi. Başkan Abdullah Özyiğit’in talimatıyla Yenişehir Belediyesi ekipleri; ana hizmet binası, Atatürk Kültür Merkezi ve ek hizmet binalarını 182 bakteri ve virüs türüne karşı etkili ilaçla hastalıklardan arındırdı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle