Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE KORONALI HASTA SAYISIYLA İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA: SADECE YENİŞEHİR’DE GÜNLÜK 40-50 VAKA BİLDİRİMİ GELİYOR!

admin | 20 Ağustos 2020 | Dünya, Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yenişehir Belediye Başkanı Eczacı Abdullah Özyiğit, Mersin’de korona virüs salgının vahim noktalara gittiğini kaydetti. Özyiğit, sadece 40-50 yeni vaka bildiriminin Yenişehir’den verildiğini açıkladı.

Mersin Tabip Odası’nın kentteki pozitif vaka sayısının bini aştığını açıklamasının ardından CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de “Sağlık Bakanlığı ve iktidar açıklasın. Hastanelerin doluluk oranı nedir? Günde kaç test yapılıyor? Kimlere yapılıyor? Hangi hastanelerde test yapılabiliyor? Bilim kurulundaki bilim insanları bile sayıların gerçeği yansıtmadığını söylüyor.  Mersin’de korona virüslü kişi sayısı iktidarın verdiği sayının 10 katı” ifadelerini kullanması endişe yaratmıştı.

ÖZYİĞİT: “SADECE YENİŞEHİR’DE GÜNLÜK 40-50 POZİTİF VAKA ÇIKIYOR!”

Ülkemizde de yeniden tırmanışa geçen korona virüs salgını sürecinde Mayıs ayında attığı tweetle “Yenişehir’de son 5 gündür pozitif vakaya rastlanmadı. Tedavi gören hasta da kalmadı” diyerek Mersinlileri rahatlatan eczacı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in son açıklaması Mersin’deki korona tehlikesini ortaya döktü. Özyiğit, sadece Yenişehir ilçesinden günlük 40-50 vaka bildirimin geldiğini açıkladı.

Abdullah Özyiğit, “Seyahat kısıtlamaları kaldırıldıktan sonra vaka sayıları da artmaya başladı. Son günlerde durumun kötü bir noktaya doğru gittiğini de söylemek gerekiyor. Yani vatandaşlarımız Mart, Nisan Mayıs aylarında gösterdiği yüksek özeni ve disiplini iki, üç katına çıkarmak zorunda. O zamanlarda ne kadar dikkatliysek, bugün ondan çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü virüs çok büyük bir hızla yayılıyor. Yenişehir’de de günlük 40-50 vaka bildirimi gelmeye başladı. Kentimizde virüsü yenmek istiyorsak, sosyal mesafemizi korumalı, maskemizi takmalı ve hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer bu şekilde davranırsak, kendi sağlığımızı da sevdiklerimizin sağlığını da koruruz. O özenle davranmalıyız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle