Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE “ENTERESAN” İŞLER SÜRÜYOR, TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

admin | 22 Şubat 2017 | Dünya, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz haftadan beri Mersin Türkiye gündeminde olumsuz ve ilginç protesto ve kampanyalarla anılıyor. Ak Parti Anamur İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki’nin paylaşımına son olarak İstanbul’da yaşayan Anamurlu İşadamları tepki gösterirken, Atatürk’lü Evet pankartına da CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’ten sert açıklama geldi.

mersinprovokadevam1

İstihbarat birimleri tarafından referandum öncesinde Mersin’e dikkat uyarıları yaparken, geçtiğimiz gün Adana’da yakalanan Adana bombacısının Tarsus’un Çamalan mevkiindeki bomba deposunun ortaya çıkarılması ve hemen ardından İl Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonla 80 kg. patlayıcı ele geçirilmesi vatandaşları iyice tedirgin etti.

 

Eylemlerin yanı sıra Mersin kamuoyu üzerinde psikolojik travma yaratacak girişimler de çoğalmaya başladı. Sokakta yatan asker ve yeni doğum yapmış loğusa kadının gözaltına alınma kumpaslarının yarattığı etki geçmeden yeni olayların da patlak vermesi Mersinlileri germeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Ak Parti Anamur Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği içeriklerin ortaya çıkmasının şoku geçmeden şimdi de Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birlikte sunulduğu ve Atatürk’ün “Ben de evet diyorum” dediğini içeren pankart üstüne tuz biber ekmeye yetti.

 

“SADECE GENÇLİK KOLLARI DEĞİL, TÜM ANAMUR TEŞKİLATI İSTİFA ETSİN”

 

Ak Partili Baki’nin paylaşımlarına son tepki, Merkezi İstanbul’da bulunan Taşeli Platformu Derneği’nden geldi. İstanbul’da yaşayan İşadamlarının kurduğu derneğin Başkanı Sadık Avcı, yaptığı açıklamayla Baki’yi kınadı. Avcı, “AKP Anamur gençlik kolu başkanı Hasan Basri’nin attığı tweeti vermek istediği mesajları üzülerek, utanarak ve endişe içinde okuduk. Ben bu ifadeleri kullanan zatın ne Türk olduğunu, ne de Müslüman olduğuna inanmıyorum. Ancak acı olan bu zihniyette olan bir kişiyi Anamur gibi geleneklerine törelerine, atalarına, Türklüğüne bağlı insanların çoğunlukta olduğu bir ilçemizde iktidar partisinin gençlik kolu yapılmasıdır… İşte bunu içime sindiremiyorum” dedi. Baki’nin istifasının alınmasının yeterli olmadığını savunan Avcı, “Sadece bu sözü söyleyenin değil bu düşüncede olan bir kişiyi bu teşkilatta görev verenlerin de ona cesaret veren tüm ilçe teşkilatının da görevden uzaklaştırılması ve Cumhuriyet savcılarının bu konuda gereğini yapmasını umut ediyor ve bekliyoruz” açıklaması yaptı.

 

“BU PANKART OLAYI, DÜPEDÜZ SAÇMALIKTIR, AHLAKSIZLIKTIR!”

 

Atatürk’lü Evet pankartına da en sert tepki CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’ten geldi. Özyiğit, “Bugün Metropol iş merkezinde kendisinin şair ve düşünür olduğunu iddia eden art niyetli bir kişi Atamız ile Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını aynı karede kullanarak Atamızın bu referanduma evet dediğini iddia etmiştir. Bu düpedüz saçmalıktır, ahlaksızlıktır. Haddini aşmaktır” dedi. Asılan pankarta duyarlı vatandaşların tepki göstererek hemen kaldırdığına da değinen Başkan Özyiğit, “Bu saçmalık üzerine soruşturma başlatılmalı ve şahıs hakkında kanuni işlem yapılmalıdır. Ülkemizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal’in bu tarz ahlaki olaylara malzeme edilmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle