Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE DİKKAT ÇEKEN SURİYELİ ARTIŞI

admin | 05 Kasım 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de yaşayan kayıtlı Suriyeli sayısında 1 ay içinde yüksek artış dikkat çekti. Resmi verilere göçre Ekim ayında Mersin’de yaşayan Suriyeli sayısı tam bin 399 kişi arttı.

Türkiye’deki kayıtlı Suriyeli sayısı 10 Ekim 2019 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre 8 bin 529 kişi artarak toplam 3 milyon 674 bin 588 kişi oldu.

Eylül-Ekim ayı arasındaki tarih itibarıyla şehirlerde yaşayan Suriyeli sayısı 3 milyon 611 bin 440 kişi oldu. Şehirlerde yaşayan Suriyeli sayısı geçen aya göre 8 bin 568 kişi arttı. Suriyelilerin yüzde 98,29’u şehirlerde yaşıyor.

İŞTE EKİM AYI SURİYELİ SAYISININ İLLERE GÖRE DAĞILIMI

İLLERE GÖRE SURİYELİLERİN SAYISI

Göç İdaresinin Ekim 2019 tarihli verilerine göre Suriyelilerin en çok yaşadığı 20 şehir ve bu şehirlerdeki Suriyeli yoğunluğu da yine tabloya döküldü. En çok Suriyeli barındıran şehir 549 bin 477 kişi ile İstanbul olurken, Suriyelilerin en az olduğu şehir ise 22 kişi ile Bayburt. Bayburt’u 37 kişi ile Artvin, 57 kişi ile Tunceli takip ediyor.

MERSİN’DE ARTIŞ SÜRÜYOR

Suriyelilerin yerli nüfusa oranla en yoğun yaşadığı il %81,83 ile Kilis. Kilis’te kayıtlı olan Suriyeli sayısı bir önceki aya göre 613 kişi arttı. İstanbul’daki Suriyeli sayısı ise bir önceki aya göre 551 kişi arttı.

Mersin’de de Ekim ayı verilerinde artış dikkat çekiyor. Ekim verilerine göre Suriyeli sayısı 2014 bin 313 olarak dikkat çekiyor. Mersin’le ilgili dikkat çekici bir ayrıntı da Eylül ayı verilerine göre bu sayının tam bin 399 kişi artmış olması. Uzmanlar, İstanbul’a Suriyelilerin alımının yasaklanmış olmasının bu artışta etkili olduğu görüşünü savunuyor. Eylül ayı verilerinde de Ağustos ayına göre Mersin’deki Suriyeli sayısı 741 kişi artmıştı.

Bilindiği gibi Suriyelilerin hangi şehirde yaşayacağına Göç İdaresi karar veriyor. Son olarak Göç İdaresi aldığı kararla İstanbul başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde Suriyeli alımını kapatmıştı.

Yine verilere göre Türkiye’de Suriyelilerin olmadığı bir şehir ise bulunmuyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle