Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE CUMHUR ÇATLADI… MHP RET İSTEDİ AK PARTİ KOMİSYONUN ÖNÜNÜ AÇTI!

admin | 15 Mayıs 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde en çok merak edilen gündem maddesi olan CHP’li Başkan Seçer’e verilecek olan 350 Milyon TL’lik kredi onayının oylama sonucuydu. Mersin kamuoyu ret beklerken, talebin Plan, Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle sevk edilmesinin altında bomba iddianın yattığı öne sürüldü.

Sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı 1. Oturumundaki en önemli gündem maddesi Başkan Vahap Seçer’in istediği 349 Milyon 500 Bin TL’lik kredi onayını almasıyla ilgili olandı.

Gündemin 20. Maddesi olan kredi onayı görüşülürken, muhalefet kanadından ilk sözü Akdeniz Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Gültak aldı. Tüm kamuoyu ret beklerken, Gültak’tan şok bir çıkış geldi. Gültak, paranın Mersin esnaflarına ödenmesi karşılığında onay verilebileceğini ve konunun Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilip, orada görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Hemen ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat da önceki dönem harcamalarının incelenmesi şartını öne sürerek komisyona havale edilen konuyu “şartlı” kabul edebileceklerini ifade etti.

Başkan Seçer’in istediği öneri oy birliğiyle komisyona havale edilirken, gündemi sarsan iddia da siyasi kulislerde hızla yayıldı.

İDDİA 1: MHP OTURUM ÖNCESİ “RET” VERME KARARI ALDI!

İddiaya göre meclis toplantısı öncesi MHP Grubu önergeyi doğrudan ret kararı alarak, komisyona bile göndermeden rafa kaldıracaktı. Kamuoyuna gerekçe olarak da Başkan Seçer’in önceki dönem Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz dönemiyle ilgili “derin” soruşturma izni vermemesi olarak sunulacaktı.

Ancak AK Parti’nin “komisyona havale edelim” önerisi MHP kanadında da şok yarattı. Gültak’ın açıklamasının ardından Cumhur’da çatlak görüntüsü vermek istemeyen MHP kanadının da komisyona havalesine sessiz kalarak, onay verdiği öne sürüldü.

İDDİA 2: GÖLGELİ ÇIKIŞTI: “NEDEN KABUL ETTİNİZ?”

Meclis oturumunun ardından ise MHP İl başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’nin bazı meclis üyelerine “Neden kabul ettiniz?” diye serzenişte bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İDDİADA NİRVANA: “ALACAKLILAR ARASINDA AK PARTİLİ İŞ ADAMLARI DA VAR!”

Ak Parti’nin bu kararı alırken “Gelen para Mersin esnaflarına ödensin” şartının ise AK Parti’ye yakın bazı iş adamlarının da Büyükşehir’den alacaklarının olduğu ve kredi alınarak bu alacakların ödenecek olması sebebiyle kredi onayına sıcak baktığı iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle