Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE BULAŞIN ARTMA SEBEBİNİ VALİ SU AÇIKLADI: “EV ZİYARETLERİ”

admin | 17 Mart 2021 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

COVİD-19 salgınında yüksek riskli iller arasında yer alan Mersin’de bulaşın neden arttığına ilişkin konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, ev ziyaretlerine dikkat çekti: “Yani bulaşlar ev ziyaretleriyle oluyor ya da evde beraber oturmalarla gerçekleşiyor. Ev ziyaretleri konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını özellikle istirham ediyorum.”

‘Kontrollü normalleşme’ döneminde dinamik denetim modeline geçilmesinin ardından ilimizde yapılan Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimler, Vali Ali İhsan Su’nun başkanlığında gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yapılan denetimlere İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ile genel kolluk birimleri katıldı.

İş yerlerinde gerçekleştirilen denetimlerde, çalışanlar ve müşterilere pandemi tedbirleri konusunda uyarı ve hatırlatmalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, toplu taşıma araçlarındaki denetimlerde de kurullara uyulmasının önemini vurguladı.

Denetimler esnasında yaptığı açıklamada Vali Su, tüm ülkemizde olduğu gibi Mersin genelinde de bugün kaymakamlar, belediye başkanları, kolluk kuvvetleri, muhtarlar ve STK temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan ekiplerle sahada denetimlerin gerçekleştirildiğini kaydetti.

 Kurallara daha sıkı uyarak il olarak mavi kategoriye geçmeyi hedeflediğimizi belirten Vali Ali İhsan Su; “Bu çerçevede ilimizdeki denetimlerimiz yapıyoruz. Tabii ki vatandaşlarımızda farkındalığı ve duyarlılığı oluşturmamız gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımız genel itibariyle kurallara uyuyor, bu da memnuniyet verici. Kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hep birlikte tedbirlere uyumaya devam edeceğiz.” dedi.

“BULAŞ EV ZİYARETLERİNDE ARTIYOR!”

Vali Su konuşmasının devamında; “Tabii alanda kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz ama ilimiz açısından yeni bulaşların en önemli kaynağı ev içi bulaşlar. Yani bulaşlar ev ziyaretleriyle oluyor ya da evde beraber oturmalarla gerçekleşiyor. Ev ziyaretleri konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını özellikle istirham ediyorum. Bunlara dikkat edersek, bu konularda kendimizi kısıtlayabilirsek zannediyorum daha da başarılı olacağız. Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle