Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE AŞILANMA SAYISI 30 BİN’E YAKLAŞTI… 80 YAŞ VE ÜSTÜ AŞILAMA BAŞLADI!

admin | 26 Ocak 2021 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün itibariyle, 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlıyoruz” dedi. Aşı tablosunu yayınlayan Sağlık Bakanlığı verilerine göre 26 Ocak Saat 14 itibariyle Mersin’de aşılanan vatandaş sayısı 29 bin 904 olarak açıklandı.

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bilim Kurulumuzun önerisiyle hazırlanan program dahilinde bugün itibarıyla, 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlıyoruz. 80 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarımızda aşılanacaklar” ifadelerine yer verdi.

AŞILANANLARIN SAYISI İL İL PAYLAŞILIYOR

Öte yandan; Sağlık Bakanlığınca oluşturulan ‘Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’ sayfasında aşılanan kişi sayısı iller bazında da açıklanmaya başlandı. Buna göre bugün öğle itibarıyla İstanbul’da 231 bin 904, Ankara’da 126 bin 172, Mersin’de ise 29 bin 904 kişi aşılandı.

TÜRKİYE’DE CORONA VİRÜSLE MÜCADELE KAPSAMINDA AŞI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İlk olarak sağlık çalışanlarına yönelik başlatılan aşılama çalışması, engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında kalan vatandaşlar ile personelin aşılanması ile sürdü. Çin’den bu sabah getirilen 6,5 milyon doz aşı ile aşılama çalışması yurt genelinde devam edecek.

Sağlık Bakanlığı’nca oluşturulan ‘https://covid19asi.saglik.gov.tr/’ adresinde Türkiye genelinin ardından iller bazında da aşılanan kişi sayısı anlık paylaşılmaya başlandı.

Haritada Türkiye geneli aşılanan sayısı dakikada bir, illere göre dağılım ise 10 dakikada bir güncelleniyor.

26 OCAK SAAT 14.00 İTİBARİYLE İL İL AŞILANMA SAYILARI:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle