Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE AKŞENER HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

admin | 24 Ekim 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türk siyasi hayatına yeni soluk getirmesi beklenen Meral Akşener’in kuracağı partinin Mersin ekibinde yer alan isimler hayal kırıklığı yarattı.

25 Ekim’de Meral Akşener’in yeni partisinin kuruluşunu ilan edeceği toplantı öncesinde basına sızdırılan kurucular kurulu listesinin Mersin ayağı, değişim bekleyen seçmeni hayal kırıklığına uğrattı.

 

MHP eski Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve DYP’li eski Bakan Ayfer Yılmaz’ı görenler yenilikçilik izleri yerine, partilerinden dışlanan veya mevcut partilerinde kendilerine yer bulamayanların buluştuğu bir oluşum yorumlarına yol açtı.

 

Akşener’in partisine kurucu olacağı açıklanan isimlere bakıldığında Ümit Özdağ’ın “ülkücü bir parti kurmuyoruz” ifadesinin karşılık bulduğu gözlenirken, yelpazenin geniş tutulmaya çalışıldığı bu sola da kayan geniş yayılımın ülkücü tabanda hayal kırıklığı yarattığı savunuluyor.

 

CHP’li, DSP’li, DYP’li ve ANAP’lı isimler yeni parti kadrolarını bekleyen seçmeni tatmin etmediği de gözleniyor. Özellikle listeyi değerlendiren sosyal medya kullanıcıları, bu hayal kırıklığını gizlemiyor.

 

MHP’DEN İSTİFA EDİP, GELENLER ŞAŞKIN

 

Meral Akşener’in yeni partisine katılmak için Türkiye’nin pek çok yerinde çok sayıda kişi MHP’den istifa etti. Ancak, partinin kurucular kurulunda ve yönetiminde istifa eden ve destek veren ülkücülere pek yer bırakılmadığı hemen göze çarpıyor. Siyaseten tasfiye olmuş, ismi namı unutulmuş pek çok isim Akşener’in yeni partisinde “merkeze” geliyoruz söylemiyle yer buluyor.

 

“DEĞİŞİM DEDİK NEREYE GELDİK?”

 

Ülkücü tabana yakınlığıyla bilinen Gazeteci Hakan Sönmez, yeni parti kadrosunun ülkücü tabanda ciddi anlamda hayal kırıklığını savundu. Sönmez, “Akşener’i destekleyen ülkücüler artık açıkça soruyor: ‘Değişim dedik nereye geldik?’ Akşener’e ümit bağlayan ülkücü tabanda, yaşanan bu sahipsizliğin sonuçlarının yeni partinin kuruluşunun ardından büyük bir tepkiye dönüşeceği çok kesin. Görülen o ki, Türk Milliyetçilerinin ve ülkücülerin büyük umutlarla başlattığı “değişim” hareketi bugün Meral Akşener’in liderliğinde çok farklı bir kulvara savrulmuş durumda” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle