Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE 6 BİN IRAKLI YAŞIYOR!

admin | 14 Ocak 2017 | Ekonomi, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin’de yaklaşık 6 bin Iraklının yaşadığına dikkat çekerek, “Iraklılar bizim kardeşimiz. Kendilerini yalnız hissetmeyecek. Biz onlarla beraberiz, yanlarındayız” dedi. Türkiye’ye gelen birçok Iraklının meslek sahibi olduğuna işaret eden Kılıç, onların kendi mesleklerini yapabilmeleri için yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

mersinırakvatandaşları

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Prof. Dr. Nalan Yetim’i ziyaret etti.

 

Mersin’de yaklaşık 6 bin Iraklının yaşadığını anımsatan Kılıç, Göç İdaresi Müdürlüğü ile işbirliği yapmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

 

“Iraklılar bizim kardeşimiz. Aynı dini, kültürü, aynı coğrafyayı paylaşıyoruz. Türk vatandaşlarından onları ayırt etmiyoruz. Onlar da bizim kardeşimiz. Üzerimize ne düşerse Mersin’de, Türkiye’nin diğer illerinde yaşayan Iraklılara yardımcı olmaya hazırız.”

 

MESLEKLERİNİ TÜRKİYE’DE İCRA EDEBİLMELİ

 

Ülkemize gelen birçok Iraklının meslek sahibi olduğuna dikkat çeken Kılıç, mesleklerini burada icra etmeleri için yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek, “Iraklı vatandaşlarımız kendilerini yalnız hissetmeyecek. Biz onlarla beraberiz, yanlarındayız. Bizim vatandaşlarımız nelerden faydalanıyorsa, Iraklı vatandaşlarımız da aynı şekilde ondan faydalanacak. Iraklılar kardeşlerimiz” dedi.

 

Önümüzdeki dönemde İl Göç İdaresi Müdürü Sayın Prof. Dr. Nalan Yetim ile birlikte hareket ederek Mersin’de yaşayan Iraklıların yararına projeler üreteceklerini anlatan Kılıç, onlara destek ve katkı sunacak projeleri hayata geçirmek istediklerini söyledi.

 

IRAK ÖNEMLİ BİR KOMŞUMUZ

 

Irak’ın önemli bir partner olduğuna dikkat çeken Kılıç, “2016 yılında Irak’a ihracatımız yarı yarıya düştü. Müteahhitlik hizmetlerinde, lojistikte de düşüş var. Yıllık sefer sayımız 700 bini aşmıştı. Günlük ortalama 2 bin 300 araca denk geliyordu. Şu an bin aracın altına düştü. Bölgede yaşanan iç sıkıntılar, petrol fiyatlarının düşmesi, hükümetler arasındaki soğukluk bu düşüşlerde etkili oldu” dedi.

 

TISİAD Başkanı Kılıç, İl Göç İdaresi Müdürü Prof. Dr. Nalan Yetim’i dernekleri bünyesinde bulunan Bilim Kurulu’nda yer almaya davet etti ve bu konuda söz de aldı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Göç İdaresi Müdürü Prof. Dr. Nalan Yetim de işbirliğine hazır 2017 filmleri olduklarını söyledi. Türkiye ile Irak arasındaki komşuluk ilişkilerine dikkat çeken Prof. Dr. Yetim, ilişkilerin düzeleceğine olan inancını dile getirerek, çözüm önerileri ile ilgili görüşlerini sundu. Prof. Dr. Yetim, 2019 filmleri iş dünyasına ortak bir platformda buluşma önerisinde bulundu. TISİAD’ın Mersin’in tanıtımı için hazırladıkları projelere Başbakanlığın da destek verebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Yetim, kendilerinin full hd film izle de kent adına yapılacak bu önemli projelerde ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını ifade etti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle