Hoşgeldiniz  

MERSİN VALİLİĞİ DENETLENECEK İŞYERLERİNİ GÜN GÜN AÇIKLADI!

admin | 06 Mart 2021 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanlığı’nın tüm Valiliklere gönderdiği Dinamik denetleme modelinin ayrıntıları belli oldu. Bu kapsamda Mersin Valiliği de haftalık denetleme çizelgesini yayınladı.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının yayılmasına yönelik yeni normalleşme dönemi kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen dinamik denetleme modeliyle ilgili Mersin Valiliği’nden açıklama geldi.

Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin denetlenmesinde de denetimin sürekliliği, planlı icrası ve konu bazlı/tematik şekilde 7/24 esasına göre süreklilik taşıyacak şekilde uygulanması ve kapsamdaki tüm alanların ihmal edilmeden denetlenmesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, Mersin’de bu modelin nasıl uygulanacağı da detaylı bir şekilde kamuoyuna duyuruldu.

İŞTE İLK DENETİM TABLOSU:

PAZARYERLERİ DE GÜNÜNDE DENETLENECEK

Açıklamada kurulma süresi yöreden yöreye farklılık gösteren pazaryeri/semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerlerin kurulu olduğu günlerde denetlenmesinin sağlanacağı kaydedildi.

DENETİME KİMLER KATILACAK?

Dinamik Denetleme Modeline göre, denetim faaliyetlerinde kolluk kuvvetlerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarından azami seviyede destek alınacak.

Sahada denetim faaliyetleri yürüten ekiplerin çalışmalarına günün belirli saatlerinde vali yardımcıları, kaymakamlar, il/ilçe müdürleri de katılacak.

Denetimlerde başta ticaret sanayi odası, esnaf odası, ziraat odası ve şoförler odası gibi meslek kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının katılımına önem verilerek bu kurumların rehberlik edici ve otokontrolü sağlayıcı yönünden azami istifade edilecek.

Denetim çalışmaları sonucunda yürütülen faaliyetlere dair verilerin İSDEM’e anlık olarak girileceği de açıklamada belirtildi.

YAPTIRIMLAR NE OLACAK?

Denetim sırasında tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı da yapılan açıklamada yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle