Hoşgeldiniz  

MERSİN TEK YÜREK! İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “ACIMIZ BÜYÜK! TÜM HALKIMIZA GEÇMİŞ OLSUN!”

admin | 01 Ağustos 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önsen, milletvekili ve yöneticilerle birlikte Mersin’deki yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz Mersin’in Aydıncık, Silifke ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarının olduğu bölgelerde incelemede bulunarak vatandaşın sorunlarını dinleyip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kocamaz Afet Bölgesi ilan edilen yerlerdeki ziyaretlerini İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önşen, Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mersin Milletvekili Z. Hakan Sıdalı, Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, G.İ.K Üyesi Ümmü Gülsüm Paksoy, G.İ.K Üyesi Mehmet Türe, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çetin, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar yaptı. Heyete ziyaretlerinde birçok ilçe başkanı da eşlik etti.

İlk önce Silifke ilçesi Boğsak mahallesinde orman yangınında zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İYİ Parti heyeti, burada yanan evleri de inceledikten sonra Hırmanlı yangın bölgesine hareket etti. Hırmanlı’da yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, söndürme çalışmaları ve orman yangını hakkında bilgiler aldı.

Silifke’nin ardından Aydıncık ilçesindeki orman yangını bölgelerine geçildi. Burada da evleri yanan vatandaşlar ziyaret edilerek geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu. Vatandaşların sorunları ile ilgili notlar alınarak konunun takibinin yapılacağı belirtildi.

En çok zarar gören mahallelerden biri olan Karaseki mahallesi de ziyaret edilerek bölgede yangından etkilenen birçok evden hala dumanlar çıktığı görüldü.

Ağılı yanan ve hayvanları telef olan vatandaşa da geçmiş olsun dileklerini ileten İYİ Parti heyeti, yangın söndürme çalışmalarında görev yapanlara teşekkür ettiler.

“MAALESEF HEPİMİZİN CİĞERLERİ YANIYOR”

Türkiye’nin birçok yerinde aynı anda başlayan yangınlarla ilgili “Maalesef hepimizin ciğerleri yanıyor” diyen İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz, Silifke, Aydıncık bölgesinde yangından zarar gören bölgeleri ziyaret ettiklerini söyleyerek, “Kelimeler ağzımızda düğümleniyor. Vatandaşlarımızın ortaya koyduğu mücadele diğer taraftan yangınla ilgili söndürmek için gerekli yeterli ekipmanın olmaması, bu bölgedeki yangının çok geniş alanlara yayıldığını gösteriyor. Özellikle gittiğimiz orman köylerinde evleri yanan vatandaşlarımız çok büyük üzüntü içerisinde. Ağlamaları sızlamaları yüreklerimizi dağladı” dedi.

Yangının halen belli bölgelerde devam ettiğini bildiren Kocamaz, “Temennimiz hiç olmazsa bundan sonra yeterli tedbirlerin alınarak, eksiklerin giderilerek alet, edevat, uçak her ne lazımsa bu yangını söndürmek için onların en kısa zamanda tedarik edilmesi ve yangınların biran evvel müdahale edilerek söndürülmesi, gerek can kaybı gerekse mal kaybı olmaması” İfadelerine yer verdi.

“BU KADAR GENİŞ BİR ALANDA YANGININ ÇIKMASI SABOTAJ İHTİMALİNİ DE HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIRIYOR”

Görülen manzaranın gerçekten içler acısı olduğunu dile getiren Kocamaz, “Söyleyecek söz bulamıyoruz. Kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Üzüntümüz sonsuz. Dediğim gibi temennimiz

bugüne kadar çok geç kalınmış olan eksiklerin biran evvel giderilmesi ve yangına biran evvel müdahale edilebilmesi” diyerek yangının bu kadar geniş bir alanda çıkmasının sabotaj ihtimalini de her geçen gün daha da artırdığına değindi.

“HİÇ BU KADAR GENİŞ BİR ALANA YAYILDIĞINI BİZ GÖRMEMİŞTİK”

“Hatta biz oradayken jandarmanın şüpheli birilerini kovalayıp yakalamak için mücadele ettiğini söylediler. Bu konuda endişelerimiz soru işaretlerimiz var” diyerek konuşmasını sürdüren Kocamaz, “Devletimiz güçlü, sebep olanlar gerekli cezalara çarptırılacaklardır. Dünyanın birçok yerinde de yangınlar olabiliyor ama hiç bu kadar geniş bir alana yayıldığını biz görmemiştik. Onun için biran evvel tedbirlerin artırılması ve insanlarımızın acılarının da dindirilmesi. Mal kayıpları var can kayıpları hayvanlarımız var. Antalya bölgesindeki yangında maalesef iki itfaiyecimiz alevlerin arasında kalarak şehit olmuş onun haberini aldık. Rahmet diliyoruz. Yaralı olan itfaiyecilerimize şifa diliyoruz. Bir an evvel iyileşerek görevlerinin başında yer almalarını temenni ediyoruz. Tüm milletimize geçmiş olsun diyoruz. Vefat edenlerden dolayı başımız sağ olsun diyoruz herkese sağlık sıhhat diliyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle