Hoşgeldiniz  

MERSİN TABİP ODASI’NDAN ÜRKÜTEN AÇIKLAMA: MERSİN’DE GÜNDE 100 VAKA ÇIKIYOR

admin | 13 Ağustos 2020 | Dünya, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Korona virüs salgının her geçen gün ülke genelinde etkisini arttırmasının ardından Mersin’den de ürküten rakamlar Tabip Odasından geldi. Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mersin geneli ile Erdemli ve Tarsus’taki Hastanelerden aldığı verileri kamuoyuyla paylaştı.

Mersin Tabip Odası’ndan yapılan açıklama Mersin’in korona virüs salgınında geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Şu an itibariyle Tıp Fakültesi, Şehir Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Silifke Devlet Hastanesi ve Erdemli Devlet Hastanesi’nden aldığımız veriler 75’i yoğun bakım hastası olmak üzere 600’den fazla pozitif ve şüpheli vakanın bu merkezlerde yattığı, üstelik son iki haftadır günlük ortalama pozitif vaka sayısının en az 100 civarında olduğu şeklindedir. Geçtiğimiz hafta içerisinde eve gönderilen pozitif vakalar ile birlikte il genelindeki sayının Bin’i aştığını da gözlemlemiş durumdayız” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DAHA DA RİSKTE: SON 1 HAFTADA SADECE ŞEHİR HASTANESİNDE 19 SAĞLIK PERSONELİNİN TESTLERİ POZİTİF ÇIKTI

Sağlık çalışanları açısından riskin daha büyük olduğunu kaydeden Antmen, “İlimizde pandemi ile mücadelede en önde savaşan hekimler ve diğer sağlık çalışanlarından PCR testi pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısı 100’ü geçmiştir ve her gün bu sayı hızlı bir şekilde artmaktadır. Sadece son bir hafta içerisinde Mersin Şehir Hastanesinde 8 Hekim, 4 hemşire, 2 anestezi teknikeri, 1 fizyoterapist, 2 güvenlik, 1 bilgi işlem, 1 taşıma personelinin testleri pozitif çıkmıştır” açıklaması yaptı.

TABİP ODASINDAN VALİLİĞE ÇAĞRI: VAKA SAYILARINI AÇIKLAYIN BELİRSİZLİĞE SON VERİN!

Verilerin net bir şekilde açıklanması gerektiğine işaret eden Mehmet Antmen açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Her zaman yaptığımız gibi bir kez daha Mersin Valiliğine ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne sesleniyor ve uyarılarımızı dikkate almalarını istiyoruz: COVİD-19 ile ilgili ilimize özel rakamları günlük olarak halkımızla paylaşıp, belirsizliğin ve bu belirsizliğe bağlı kaygıların ortadan kalkmasını; 12 Nisan 2020 tarihinden bu yana toplanmayan İl Pandemi Kurulunu acilen toplanmasını ve Mersin gerçekleri üzerinden önlemler alınmasını; Bugüne değin toplanmadan karar alan İl Hıfzıssıhha Kurulunu işler hale getirip, Mersin Tabip Odası başta olmak üzere tüm sağlık kurumlarının Mersin’e özel kararlarda inisiyatif sahibi olmasını; İlimize özel alınacak kararlara halkın uyumunu sağlamaya yönelik denetimleri artırıp, halkın önlemlere uymasını; PCR pozitif olup semptomları hafif olan vakaların evlerine gönderilmesinden ziyade yurt vb alanlarda izolasyonu sağlanmalı, pnömonisi olan vakaların hastane takibinin sağlanmasını; Aylardır büyük özveri ile çalışan ve çok yorulup yıpranan sağlık çalışanlarının dinlenebileceği çalışma koşulların yaratılmasını, düzenli aralıklarla PCR testi yapılmasını, eksik personel takviye edilerek; söz verildiği halde yapılmayan ek ödemelerin aksatılmadan yapılmasını sağlayınız.

REKTÖR’DEN ÜNİVERSİTE PERSONELİNE ŞOK TALİMAT: TOPLU ETKİNLİKLER YAPMAYIN!

Mersin’de hızla yayılan korona virüs salgınıyla ilgili Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı’dan da personeline şok uyarı geldi.

Rektör Çamsarı, rahatsızlanan personellerin hemen hepsinin toplu etkinlikler nedeniyle bulaşıcı hastalığa yakalandığını açıkladı.

Çamsarı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Pandemi dolayısıyla lütfen daha dikkatli olalım. Rahatsızlanan personellerimizin hemen hepsinin doğum günü, kahvaltı vb etkinlikler nedeniyle temas sonrası rahatsızlanması söz konusu. Toplu aktivasyonların yapılmaması ve sosyal mesafeye daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. Her biriniz bizim için değerlisiniz” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle