Hoşgeldiniz  

MERSİN, KORONA’DA TURUNCU LİSTEDE… BÖYLE GİDERSE MERSİN İÇİN NORMALLEŞME SÜRECİ UZAYACAK!

admin | 19 Şubat 2021 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme haritası hazırladıklarını ve illeri vaka durumlarına göre “mavi, sarı, turuncu ve kırmızı” olmak üzere 4 renge ayrılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası herkes hangi illerde kısıtlamaların kalkacağı sorusunu merak ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca detayları anlattı.

HANGİ İLLERDE KISITLAMALAR KALKACAK?


Sabah Gazetesi’nin bugünkü manşetinde yer alan habere göre, gazeteci Okan Müderrisoğlu’na önemli açıklamalarda bulunan Koca, ‘normalleşme haritasında’ illerin risk durumuna göre ‘mavi, sarı, turuncu ve kırmızı’ olmak üzere 4 renge ayrılacağını söyledi.

Vaka sayısı ortalamalarına göre düşük riskli iller ‘mavi’, orta riskli olanlar ‘sarı’, yüksek riskli olanlar ‘turuncu’, çok yüksek riskli iller ise ‘kırmızı’ renk ile gösterilecek.

MAVİ KATEGORİDE HANGİ İLLER VAR?


Şu anda Hakkari ve Şırnak’ın ‘mavi’ kategoride yer aldığını belirten Bakan Koca, rengi ‘mavi’ olan ilde restoranların açılmasının ve sokak kısıtlamalarının kaldırılmasının mümkün olacağını söyledi.

RENGİ VAKA SAYISI BELİRLEYECEK

Her hafta açıklanacak tabloda illerin risk renginin de yer alacağını açıklayan Koca, vaka sayısı yüz binde 10’un altındakiler mavi, 11-35 sarı, 36-100 turuncu ve 100’ün üzerindeki yerler kırmızı renkle gösterileceğini ifade etti.

MERSİN TURUNCU KATEGORİDE

8-14 Şubat vaka tablosunda Mersin, 100 binde 90,57 ile turuncu listede yer aldı. Mersin, yüksek riskli kategoride yer aldı.

RİSK ARTARSA, TEDBİR DE ARTACAK

Karar süreçleri ilin durumuna göre dinamik olarak şekillenecek. Diyelim ki bir ilde salgın 2-3 hafta çok yüksek seyrederse, buna karşın çevredeki illerde vaka sayıları çok düşük ise riskli şehre giriş ve çıkışlarla ilgili ayrıca seyahat kısıtlamaları düşünülebilecek. Her ilin 1 Mart’la ilgili hazırlık yapması gerekiyor. Bakanlık, haftalık vaka verilerini il il açıklamaya başladığı için her il 1 Mart’ta nerede olduğunu bilerek, normalleşme sürecini yönetecek. Kısıtlamaysa kısıtlama, esnemeyse esneme kararı alacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle