Hoşgeldiniz  

MERSİN, HAFTA SONU YOĞUN YAĞIŞ ALACAK

admin | 05 Ocak 2017 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, bu hafta sonu yeniden yağışın artacağını kaydederek, “Meteoroloji tarafından verilen bilgilere göre Mersin haftasonu yeniden bir sel felaketiyle karşı karşıya kalabilir. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak İtfaiye Daire Başkanlığımızda kriz masamızı şimdiden oluşturduk” dedi.

yeniseluyarisimersin

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, felaketin yaşandığı ilk iki gün 2 bine yakın belediye personeli ve yaklaşık 400 araçla sel felaketine müdahale edildiğini söyledi. Çokakoğlu, “Geçtiğimiz hafta büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. İlk iki gün boyunca Büyükşehir Belediyesi olarak bize iletilen yaklaşık 2 bin 500 bildiriye müdahale ettik. film sitesi Yüzde 95 oranında bildirilere anında geri dönüş yaptık. Arama kurtarma, yardım ve motopomplarla sel sularını çekme faaliyetlerinde bulunduk. İlk 2 gün boyunca gerçekleştirilen başarılı çalışmalar sayesinde kent üçüncü günde yeniden normale döndü” dedi.

 

Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, kısa bir süre önce Mersinlilerin hizmetine sunulan ve ihtiyaç sahiplerine umut olan Aşhane ile selden zarar görenlerin imdadına yetiştiklerini korku filmleri belirterek, “Aşhanemizden yaklaşık 8 bin kişiye sıcak yemek ve temel gıda maddeleri ulaştırdık. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mersin’de yaşayan Suriyelilere de yardım elini uzattık. Selden zarar gören Suriyeli mülteciler Adanalıoğlu’ndaki bir düğün salonunda geçici olarak ikamet ediyorlar ve onların gıda ve sağlık ihtiyaçları da yine belediyemiz tarafından karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, meteorolojinin tahminlerine göre önümüzdeki Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece aşırı yağışların olacağını ve buna bağlı olarak olumsuz durumların ortaya çıkmaması için Büyükşehir Belediyesi’nin gereken tedbirleri aldığını kaydetti. Çokakoğlu, “Meteoroloji tarafından verilen bilgilere göre Mersin haftasonu yeniden bir sel felaketiyle karşı karşıya kalabilir. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak İtfaiye Daire Başkanlığımızda kriz masamızı şimdiden oluşturduk. Özellikle şehrin 4 merkez ilçesinde konuşlandırdığımız araçlarla olası bir sel felaketini önlemeyi planlıyoruz. Valiliğimizle yaptığımız koordinasyon çerçevesinde 112 Acil’den gelen bilgilere de müdahale ediyoruz. Benzer şekilde MESKİ de gerekli önlemlerini aldı. erotik filmler Yani gece gündüz çalışacak şekilde Büyükşehir Belediyesi olarak hazırız. Şu anda hala 60’a yakın motopomp ve 300’den fazla araçla şehrin bazı noktalarında çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

 

“Altyapıdan zararımız 37 milyon TL”

 

Yaşanan sel nedeniyle meydana gelen zarar ve hasarların tespiti için Valiliğin çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Valiliğin öncülüğünde oluşturulan hasar tespit komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Kısa bir süre sonra tamamlanacak ve AFAD’a bildirilecektir. Bizim altyapıdan zararımız Karayollarıyla yaptığımız tespit sonunda 37 Milyon TL olarak belirlendi ve bildirildi. Ancak bu rakamlara kırsal alandaki yol zararları dâhil değildir. Mersin’in afet bölgesi ilan edilip edilmeyeceği bu çalışmaların Valilik tarafından tamamlanıp Ankara’ya bildirilmesi sonucu netleşecektir” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle