Hoşgeldiniz  

MERSİN GENELİNDE İŞKUR HEYECANI

admin | 16 Mart 2017 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde Mersin ve ilçeleri genelinde istihdam edilecek personeller, noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile belirlendi.

BURASI AKDENİZ BELEDİYESİ

 

Akdeniz Belediyesi tarafından Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde çeşitli birimlerinde değerlendirmek üzere istihdam edilecek 420 personel, noter huzurunda yapılan kura ile belirlendi. Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Tesislerinde düzenlenen kura çekimine Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Muhammet Hilmi Ceylan ve Abdullah Aktaş, Mersin İŞKUR temsilcileri ve Akdeniz Belediyesi’nde geçici olarak görev yapmak üzere başvuruda bulunmuş olan vatandaşlar katıldı.

 

Mersin 4’üncü Noteri yetkilisi huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde, 420 asıl, 420 de yedek aday belirlendi. İŞKUR yetkilileri, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi ve park düzenlemeleri hizmetlerinde çalıştırılacak personelin 21 Mart Salı günü işbaşı yapacağını ifade ettiler. Yetkililer, kurada ilk belirlenen 420 kişilik listenin nihai liste olmadığını, bu listede adı bulunanların güvenlik soruşturması, sigorta ve adres araştırması tamamlandıktan sonra kesinlik kazanacağını hatırlattılar, söz konusu araştırma neticesinde elenenlerin yerine yedek listedeki isimlerin sırayla devreye gireceğini belirttiler.

 

Açıklamaların ardından noter yetkilisi, başvuruda bulunan 1106 kişinin isimlerinin yer aldığı pusulaları çekiliş torbasına koydu. Başvuruda bulunan katılımcılar da kura çekimine bizzat katıldılar ve noter kurası şeffaf bir ortamda gerçekleşti. Asıl ve yedek listelerin belirlenmesinin ardından tören sona erdi.

 

ERDEMLİ 200 KİŞİ ALINDI

 

Erdemli’de “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında, çeşitli kurumlarda istihdam edilmek üzere alınacak 200 işçi kurayla belirlendi. Erdemli ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında 6 aylık süreyle çalışacak olan 200 kişi için bin 387 kişi başvuruda bulundu. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne 130, İlçe Müftülüğüne 30, Orman İşletme Müdürlüğüne ise 40 kişilik istihdam için kura çekimi düzenlendi. Noter huzurunda kurumlarda yapılan çekilişle işe girecek kişiler belirlendi.

 

GÜLNAR ORMAN’A 30, AYDINCIK’A 20 KİŞİ

 

Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışacak 50 kişi de 397 başvuru arasından kurayla tespit edildi. Kura çekiminin ardından Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalıştırılmak üzere 30, Aydıncık Orman İşletme Şefliği’nde de çalışacak 20 isim belirlenmiş oldu.

 

AYDINCIK-GÜLNAR ORMAN İŞLETME İSİM LİSTESİ

 

 

 

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle