Hoşgeldiniz  

MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN TARİHİ KARAR! HEM DE OY BİRLİĞİYLE…

admin | 06 Şubat 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 2018 yılı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirdi. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda, Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili karar oy birliğiyle kabul edildi.

1/5000’lik plan çalışmalarının süreçlerinden ve kazanımlarından bahseden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin il çevre düzeni planı çalışmalarına 13 Şubat 2015 tarihinde başladık. Bununla eş zamanlı olarak 4 ilçenin, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli Nazım İmar Planı çalışmaları da Eylül 2015 tarihinde başladı. Yani birbirine paralel götürüldü. Bugüne kadar 4 ilçenin bütünleşik bir 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı yoktu. Her ilçe kendisine göre bir uygulama yapıyordu. 1990’lı ve 2000’li yılarda yapılmış, parçacıl Nazım İmar Planları ile şehrin yapılaşması gerçekleşiyordu. Bu süreçle ilgili kamu kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden, odalardan, derneklerden bir çok kişinin katılımlarıyla toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda alınan kararlar belediyemizce çevre düzeni planı ve Nazım İmar Planı’na yansıtıldı. Kentimizin en önemli sorunu olarak gördüğümüz işsizlik konusunun çözülmesi için sektörel gelişmeyi sağlayacak, tarım, hayvancılık, turizm, sanayi, lojistik ve hizmetlerle ilgili kararlar alındı. Çevre Düzeni Planı 19.07.2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18.08.2017 tarihinde ise Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı ve yürürlüğe girdi” dedi.

 

BAŞKAN KOCAMAZ: “BURADA TARİHİ BİR KARAR VERECEKSİNİZ”

 

Başkan Kocamaz, Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı sayesinde Mersin’de tarihi bir karar verileceğine değinerek “Bu plan gerçekleşsin, itirazlar tamamlansın ve tam onaylandıktan sonra ben rica ediyorum ne meclis üyeleri, ne de dışarıdan müteahhitler ya da arsa sahipleri bize imar değişikliği için gelmesin. Biz de bu meclisi rahat bir şekilde yürütelim. Görevimizi tam manasıyla yapmış olalım. Zaten en son gelen müfettişler de imarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işlerin çok düzgün ve temiz olduğunu ifade ettiler. Ben hepinize bu konuda verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum. İnşallah bu 5000’lik planlar da çektiğimiz emeğe, zaman kaybına değer. Bugün burada tarihi bir karar vereceksiniz. Mersin tarihine de geçmiş olacaksınız” ifadelerini kullandı.

 

1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Mersin tarihinde önemli bir adımın daha atıldığını ifade eden Başkan Kocamaz, alınan bu karar ile yatırımların önünün açılacağını aynı zamanda işsizlik problemine de çözüm olabileceğini dile getirdi. Başkan Kocamaz, “Bu çalışmayla 4 merkez ilçeyi kapsayan bütünsel bir Nazım İmar Planı hazırlanmış oluyor. Önümüzdeki 20 yıllık süreci kapsayan bu plan ile mevcut 1/1000’lik ve 1/5000’lik planlar arasındaki uyumsuzluklar da ortadan kalkmış oluyor. Hemşerilerimizin plan uyumsuzluklarından kaynaklanan ve uygulama yapmalarını engelleyen sorunları da inşallah bugün alacağımız kararla çözmüş olacağız. Yatırımların önü de açılmış oluyor. Bu planla ayrıca mevcut ulaşım sistemi geliştirilmiştir. İnşallah bugün alacağımız karar Mersinimize ve ilçelerimize için hayırlı olur. Bölgemize yeni yatırımların açılmasına vesile olur ve en önemlisi hepimizin bir numaralı sorunu işsizlik problemi de bir nebze olsun çözülmüş olur” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca mecliste, Akdeniz-Toroslar- Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı 1. Etabıyla alakalı bir sunum gerçekleştirildi.

 

1/5000 ÖLÇEKLİ REVİZYON NAZIM İMAR PLANI MERSİN’E NE KAZANDIRACAK?

 

Mersin İli İdari sınırları kapsamında ilin alt ölçekli planlarını koordine edecek, arazi kullanım kararlarını bir stratejik yaklaşım içerisinde kurgulayacak, Mersin ilinin küresel, ülkesel ve bölgesel düzeyde potansiyellerini geliştirerek, geleceğe taşıyacak, doğal ve kültürel değerlerini, sürdürülebilir araçlar ve yöntemlerle koruyup geliştirecek, kontrolsüz göç ve hızlı kentleşme problemlerinin yarattığı ekonomik sorunlara çözüm getirecek, doğal varlıklar ve yenilenebilir enerji konularında sürdürülebilir bir ekolojik yaklaşım benimseyecek şekilde kentsel gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın yönlendirilmesini sağlayacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle